Locuitorii din Mariupol se confruntă cu holera, anunţă autorităţile ucrainene

Locuitorii din Mariupol se confruntă cu holera, anunţă autorităţile ucrainene

Mariupol, Ucraina Foto Profimedia

Aproape 100.000 de locuitori din Mariupol care au rămas în oraşul ocupat sunt în pericol de moarte din cauza răspândirii bolilor infecţioase, în special a holerei, a declarat Liudmila Denisova, comisarul pentru drepturile omului al Radei Supreme (parlamentul ucrainean).

Ştiri pe aceeaşi temă

„Nu este suficientă apă potabilă în oraşul ocupat temporar. În plus, din cauza deteriorării semnificative a sistemelor de filtrare şi a pompelor, apa potabilă este amestecată cu cea din canalizare şi devine inutilizabilă”, a subliniat ea.

Lipsa apei, condiţiile insalubre, creşterea temperaturii aerului şi, în acelaşi timp, lipsa medicamentelor ameninţă răspândirea infecţiilor periculoase - holera, dizenteria, escherichioza, care provoacă forme severe de boli şi duc la moarte.

Tot la Mariupol, pe lângă lipsa hranei, există un deficit grav de apă potabilă.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a început deja pregătirile pentru combaterii răspândirii holerei şi a altor boli infecţioase în teritoriile ocupate de ruşi din Ucraina, dacă va fi cazul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările