Lituania va livra Ucrainei 20 de vehicule blindate de tip M113, 10 camioane militare şi 10 vehicule de deminare în valoare de 15,5 milioane de euro

Lituania va livra Ucrainei 20 de vehicule blindate de tip M113, 10 camioane militare şi 10 vehicule de deminare în valoare de 15,5 milioane de euro

Foto: Arhivă

Lituania va livra 20 de vehicule blindate de tip M113,10 camioane militare şi 10 vehicule de deminare, ”cu scopul de a sprijini în continuare apărarea împotriva Rusiei”, a declarat miercuri ministrul lituanian al Apărării, Arvydas Anusauskas, relatează CNN. Ajutorul militar se ridică la 15,5 milioane de euro, potrivit Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministrul lituanian al Apărării, Arvydas Anusauskas, a declarat că Lituanaia va trimite 20 de vehicule blindate M113, 10 camioane militare şi 10 vehicule pentru operaţiuni de deminare.
 
Vehiculele valorează în total 15,5 milioane de euro, potrivit Reuters.
 
”Sprijinul nostru este crucial pentru victoria Ucrainei şi pentru apărarea suveranităţii sale”, a spus Anusauskas pe contul de Twitter.
 
El a adăugat că ”Lituania a oferit prima asistenţă înainte de începerea războiului”, iar în prezent caută constant modalităţi de oferire a unui sprijin suplimentar eficient, ”esenţial pentru viitorul Ucrainei”.
 
 
Anterior, Lituania a oferit Ucrainei sprijin militar în valoare de 100 de milioane de euro.
 
Lituania, care se învecinează cu enclava rusă Kaliningrad, precum şi cu un teritoriu vast al Belarusului, este printre ţările europene cele mai vulnerabile la o eventuală agresiune rusă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările