Lista militarilor evacuaţi din Azovstal rămâne confidenţială

Lista militarilor evacuaţi din Azovstal rămâne confidenţială

FOTO: EPA-EFE

Informaţiile privind numărul şi datele personale ale militarilor ucraineni evacuaţi din Azovstal, pe care Comitetul Internaţional al Crucii Roşii le deţine, vor rămâne confidenţiale şi nu vor fi făcute publice, scrie Ukrinform.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Această informaţie este confidenţială. Prioritatea noastră este să verificăm condiţiile de detenţie şi tratamentul prizonierilor de război, să prevenim dispariţia acestora şi să menţinem legătura cu familiile lor. Dar nu vom publica liste sau nume ale persoanelor pe care le-am vizitat sau ale celor pe care îi vom vizita în viitor”, a spus purtătorul de cuvânt al Crucii Roşii, Mirella Hodeib, întrebată câţi militari ucraineni evacuaţi din Azovstal au fost înregistraţi şi dacă listele lor vor fi publicate. 

Soldaţii ucraineni care s-au adăpostit în combinatul Azovstal din Mariupol şi au rezistat asaltului rus aproape două luni au primit ajutor din exterior, a dezvăluit fondatorul batalionului Azov, Andrii Bileţki, într-un interviu pentru presa din Ucraina.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările