Liderul partidului Sinn Fein, Gerry Adams, a fost arestat

Liderul
partidului Sinn Fein, Gerry Adams, a fost arestat

Preşedintele Sinn Fein, Gerry Adams. FOTO: The Guardian

Liderul partidului irlandez Sinn Fein, Gerry Adams, a fost arestat, miercuri seară, de poliţia nord-irlandeză în cadrul anchetei privind decesul lui Jean McConville, femeie răpită şi ucisă de IRA în anul 1972, informează BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Luna trecută, Gerry Adams şi-a anunţat disponibilitatea de a se întâlni cu poliţia nord-irlandeză în cazul Jean McConville. Întâlnirea a avut loc în această seară”, a anunţat într-un comunicat publicat pe site-ul său de internet partidul Sinn Fein, aripa politică a IRA.

„Cred că asasinarea lui Jean McConville şi îngroparea în secret a cadavrului ei au fost o eroare şi o gravă nedreptate pentru ea şi familia sa”, a spus Gerry Adams, citat în comunicatul partidului său.

Poliţia nord-irlandeză a confirmat că „un bărbat de 65 de ani” a fost arestat în cazul "răpirii şi uciderii lui Jean McConville, în 1972”, BBC anunţând că liderul Sinn Fein s-a prezentat la un post de poliţie.

„Suspectul este în prezent interogat de inspectori”, a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei, citat de BBC. Anterior, Adams a declarat că „aşa cum niciodată nu a încercat să mă îndepărtez de IRA şi nici nu o să fac, la fel declar că sunt nevinovat”, acesta precizând că nu a avut legătură cu „răpirea, uciderea sau îngroparea lui McConville”.

Jean McConville a fost răpită în 1972 de către 12 membri IRA chiar din faţa propriilor copii. Ea a fost acuzată că ar fi informatoare a armatei britanice şi împuşcată mortal. Cadavrul ei a fost descoperit în august 2003, după peste 30 de ani de la dispariţie, pe o plajă din Carlingford (Irlanda).

În 1999, reprezentanţii IRA au recunoscut faptul că femeia răpită în 1972 a fost ucisă, însă nu au oferit nicio informaţie privind locul de înmormântare.

Până în acest moment, în cazul McConville a fost pus sub acuzaţii Ivo Bell, un lider al IRA din anii 70, despre care este considerat faptul că a fost implicat în răpirea şi uciderea lui Jean McConville.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările