Liderul socialiştilor europeni: Sper că Dan Şova şi-a învăţat lecţia de istorie. Nu există îndoială în privinţa Holocaustului!

Liderul socialiştilor europeni: Sper că Dan Şova şi-a învăţat lecţia de istorie. Nu există îndoială în privinţa Holocaustului!

Hannes Swoboda

Şeful social democraţilor din Parlamentul European, austriacul Hannes Swoboda, lider politic al reprezentanţilor PSD la nivel european, a precizat astăzi că oricărui membru, al oricărui guvern sau parlament din UE, trebuie să-I fie clară chestiunea Holocaustului.

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce a făcut un apel la toate grupurile politice din România să respecte independenţa justiţiei, Swoboda s-a referit şi la „controversata numire recentă a ministrului român Dan Şova şi observaţiile sale privind Holocaustul".

"Aşteptăm de la toţi reprezentanţii guvernelor din interiorul UE să aibă poziţii clare legate de perioadele întunecate ale istoriei lor naţionale. Acest prinicipiu trebuie să fie valabil şi pentru membrii Guvernului ungar, român şi pentru orice guvern ori parlament european", a spus liderul social democraţilor din PE.

"Prin urmare, sper că noul ministru român Dan Şova şi-a învăţat lecţia de istorie şi o va dovedi în mod public", a precizat Swoboda. "Nu trebuie să existe nici o îndoială cu privire la poziţia a oricărui membru al Guvernului cu privire la Holocaust".

Numirea lui Dan Şova la şefia Ministerului pentru Relaţia cu Parlamentul a stârnit o reacţie virulentă a comunităţii evreieşti, atât din ţară, dar şi din străinătate. Şova şi-a atras furia evreilor încă din luna martie, când a negat pogromul de la Iaşi, din iunie 1941, soldat cu uciderea a aproape 13.000 de evrei. Decizia premierului Ponta de a-l numi pe Şova ministru a declanşat reacţii care s-ar putea răsfrânge asupra României.

Efraim Zuroff, directorul Centrului „Simon Wisenthal", din New York a atacat dur decizia de numire a lui Dan Şova ca ministru. Citeşte reacţia şi comentariile lui Zuroff numit şi "vânătorul de nazişti"Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: