Liderul cecen Ramzan Kadîrov ameninţă Polonia: „În şase secunde vă arătăm de ce suntem în stare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ramzan Kadîrov FOTO EPA-EFE
Ramzan Kadîrov FOTO EPA-EFE

Liderul cecen Ramzan Kadîrov consideră că şi-a terminat treaba în Ucraina şi vrea ordin pentru a ataca Polonia. „În şase secunde vă arătăm de ce suntem în stare”, le transmite Kadîrov polonezilor.

„Chestiunea Ucrainei este încheiată. Sunt interesat de Polonia. Ce încearcă să obţină Polonia? După Ucraina, dacă primim ordin, în şase secunde vă arătăm de ce suntem în stare. Mai bine vă retrageţi armele şi mercenarii”, spune liderul cecen într-un mesaj video distribuit pe Twitter de un jurnalist al BBC.

În plus, Kadîrov cere Poloniei să-şi „prezinte scuze oficial pentru ce i-a făcut ambasadorului nostru”.

Ambasadorul Rusiei în Polonia, Serghei Andreev, a fost stropit cu vopsea roşie în timp ce se pregătea să depună o coroană de flori la cimitirul soldaţilor sovietici din capitala Poloniei. Ceremonia a fost oprită după atac, iar diplomatul a părăsit zona escortat de poliţie. „Fasciştilor!”, a strigat la adresa sa un protestatar.

Polonia este una dintre ţările care susţin cu tărie Ucraina şi critică vehement imperialismului rusesc.

Ramzan Kadîrov, un aliat al lui Putin, este destul de prezent pe reţelele de socializare în contextul războiului din Ucraina, unde ţine să arate că paramilitarii săi luptă cu vitejie şi să lanseze avertismente la adresa inamicilor. Însă postările sale sunt considerate pură propagandă. Ucrainenii au difuzat la rândul lor mai multe videoclipuri cu paramilitarii lui Kadîrov fugind din calea luptelor, supranumindu-i „soldaţii TikTok”, o referire la faptul că sunt curajoşi pe reţelele de socializare şi laşi pe front.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite