Liderul Bisericii Anglicane: Nici Iisus nu ar primi viză pentru Marea Britanie în baza sistemului de imigrare promovat de Boris Johnson

Liderul Bisericii Anglicane: Nici Iisus nu ar primi viză pentru Marea Britanie în baza sistemului de imigrare promovat de Boris Johnson

Justin Welby FOTO EPA-EFE

Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, critică sistemul de imigrare selectivă promovat de premierul Boris Johnson, susţinând că nici Iisus nu ar avea şanse de a primi viză pentru Marea Britanie.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Fondatorul nostru Iisus nu era, bineînţeles, alb, din clasa de mijloc şi britanic. Cu siguranţă nu ar obţine viză. S-ar întâmpla poate dacă am duce în mod particular lipsă de tâmplari“, a declarat luni liderul spiritual al Bisericii Anglicane la o conferinţă de afaceri organizată de Confederaţia Industriei Britanice.

Comentariul lui Justin Welby a stârnit zâmbete şi aplauze în rândul publicului, scrie rt.com.

Boris Johnson este promotorul unui sistem de imigrare selectivă cu punctaj pentru mai multe criterii, cum ar fi vârsta, educaţia, calificarea, cunoştinţele de limba engleză şi alte abilităţi căutate în Marea Britanie.

Britanicii au votat la 23 iunie 2016 pentru ieşirea din Uniunea Europeană, dar procesul decurge greu. Noul termen pentru oficializarea Brexitului este 31 ianuarie 2020.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: