Moment istoric. Liderii religioşi ai lumii, printre care şi Papa Francisc, se vor ruga împreună pentru victimele pandemiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Momentul va avea loc la începutul Întâlnirii internaţionale de rugăciune pentru pace, iar Papa Francisc va ieşi din Vatican pentru a se alătura celorlaltor confesiuni creştine la Bazilica Santa Maria de Aracoeli din Roma.

Marii lideri religioşi ai confesiunilor creştine se vor ruga împreună în Bazilica Santa Maria de Aracoeli din Roma, după care ceremonia va continua la Piaţa Campidoglio, unde se vor afla şi reprezentanţii altor religii, scriu cei de la EFE, citaţi de Agerpres.

Mâine după-amiază, liderii religioşi se vor ruga în mai multe lăcaşuri din oraş, Bazilica Santa Maria de Aracoeli fiind rezervată creştinilor, dar şi reprezentanţilor religiilor ortodoxe şi protestante, precum şi patriarhului Constantinopolului, Bartolomeu I. Pentru mozaici se va afla Haim Korsia, marele rabin al Franţei, în Marea Sinagogă din Roma, iar islamul şi budismul vor fi reprezentate de Mohamed Abdelsalam Abdellatif, respectiv Shoten Minegishi.

În Piaţa Campodiglio va aştepta preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, şi va avea loc o ceremonie cu prezenţă limitată, din cauza pandemiei. Aceasta va fi precedată de proclamarea Apelului pentru pace din 2020 şi aprinderea candelabrului păcii. Momentul va fi marcat şi de un minut de reculegere, în memoria victimelor COVID-19.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite