„Legiunea naţională“: extrema-dreaptă din Ungaria lansează un nou grup paramilitar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Legiunea Nationala FOTO MTI
Legiunea Nationala FOTO MTI

Formaţiunea politică de extremă-dreapta „Patria noastră“ a anunţat înfiinţarea unui grup paramilitar denumit „Legiunea Naţională“, pe 14 mai 2019.

 Acest nou grup merge pe urmele organizaţiei acum interzise „Garda Maghiară“, care era odată aripa paramilitară a partidului Jobbik – pe vremea când acesta reprezenta extrema-dreaptă în Ungaria. Garda, a cărei uniformă se asemăna cu cea a Partidului Crucilor cu Săgeţi, din timpul războiului, a fost dizolvată de către Tribunalul din Budapesta în 2009, pe motiv că încălca drepturile minorităţilor, prevăzute în Constituţia Ungariei. László Toroczkai, fostul politician Jobbik care acum conduce „Patria noastră“ şi care a anunţat formarea acestei unităţi noi, a luat măsuri pentru a evita orice asemănare fizică a uniformei cu cea a fasciştilor maghiari din cel de-Al Doilea Război Mondial sau cu „Garda Maghiară“, alegând, în schimb, uniforme militare. Totuşi, o banderolă neagră include dungile Arpad, un simbol care astăzi este asociat în special cu extrema-dreaptă. În plus, banderola face referire la aniversarea a 100 de ani de la formarea unei noi armate naţionale de către regentul László Toroczkai în 1919, în oraşul Szeged.

Acest nou grup paramilitar vrea să se concentreze pe „autoapărare“, „conservarea tradiţiilor“, precum şi pe programe educaţionale şi antrenamente de bază pentru tineretul maghiar. 

„Patria noastră“, compus în mare parte din oameni care s-au despărţit de gruparea mai moderată Jobbik, a scris, într-un comunicat de presă, despre viziunea partidului:

„Uniunea Europeană este în contradicţie cu ceea ce ar trebui să fie. În termeni politici, ea încearcă să unifromizeze şi să elimine comunităţile naţionale tradiţionale prin aplicarea unor măsuri din ce în ce mai neruţinate, mascate sub legalitate şi, în acelaşi timp, în termeni economici, serveşte intereselor companiilor multinaţionale şi grupurilor financiare, facilitează colonizarea ţărilor de la periferie (inclusiv Ungaria) şi menţine lipsa de unitate... sloganul nostru este <<Ungaria le aparţine maghiarilor, Europa europenilor!>>“

Acest grup militar de extremă-dreapta, deşi se opune oricărei noţiuni de multiculturalism şi migraţie, a lansat o aripă paramilitară care a fost ideea unui om, care el însuşi, a avut statul de emigrant care a lucrat în străinătate. Potrivit site-ului 444.hu, György Dorogi a trăit în Irlanda nouă ani, deschizând un restaurant în Dublin, denumit „Spartan Greek Food“. În timp ce-şi conducea afacerea, el a lansat o asociaţie locală a „Gardei Maghiare“ în capitala irlandeză, reunind un grup de naţionalişti ungari.

„Legiunea Naţională“ plănuieşte să organizeze un marş major pe 21 mai, în oraşul Törökszentmiklós, în partea central-estică a Ungariei. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite