Legenda vârfului Bugarach, văzut ca un refugiu în faţa Apocalipsei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vedere spre vârful Bugarach FOTO Shutterstock
Vedere spre vârful Bugarach FOTO Shutterstock

Înconjurat de mister şi de legendă, vârful Bugarach din sudul Franţei domină zona vastă din jurul Rennes- le-Chateau. Muntele şi satul de la poalele lui au devenit un punct-cheie pentru mulţi adepţi ai Apocalipsei. Ei văd în această zonă singurul refugiu care le asigură supravieţuirea când va veni sfârşitul lumii.

Despre faţa acestui vulcan adormit se credea cândva că a primit de la Dumnezeu trăsături ale chipului Lui Iisus. Chiar dacă aceasta nu este singura legendă din folclorul local, ceea ce se ştie cu exactitate este faptul că muntele are o alcătuire ilogică, în sensul în care vârful este cu milioane de ani mai vechi decât baza. Practic stă cu vârful în jos, ca rezultat al forţelor geologice masive ce au dus la crearea munţilor Pirinei, informează un blog dedicat acestui munte.

Nume şi faimă

Este imposibil de determinat provenienţa numelui Bugarach, dar unele poveşti vorbesc despre cei doi elfi, Burg şi Arch, ce s-au transformat în stane de piatră pentru a proteja de vânt platoul Corbieres, în timp ce altele susţin că una dintre cele mai căutate relicve biblice, Chivotul Legii, este îngropată în centrul muntelui şi acţionează precum un dispozitiv de urmărire.

Oamenii care au escaladat muntele au povestit despre zgomote şi apariţii ciudate, OZN-uri care zburau deasupra, lumini şi oameni albi care se uitau la ei. Cei care au ajuns până în varf au spus că au fost cuprinşi de o stare de nelinişte şi că busolele sau GPS-urile nu le mai funcţionau.

Avioanele nu au voie să zboare deasupra muntelui deoarece se ştie că poate provoca defecţiuni la echipamentul electronic de la bord.

Râul subteran

Deşi este greu de depistat sursa poveştii, se spune că în interiorul muntelui există un lac subteran. Acesta ar face parte dintr-o reţea uriaşă de peşteri şi lacuri, ce se întinde de la baza Pirineilor la Opoul şi Perillos.

Se ştie că în zonă există un număr impresionant de peşteri şi puţuri, dar acestea nu au fost explorate de profesionişti. Despre Bugarach se spune că este intrarea în Agartha, oraşul legendar din centrul Pământului.

bugarach shutterstock

Adepţii Noii Ere cred că în interiorul muntelui există un lac ce este folosit drept hangar pentru un OZN. Mai mult, ei sunt convinşi că muntele Bugarach este singurul loc din lume care va supravieţui Apocalipsei prezise de mayaşi pentru 21 decembrie 2012. Ei spun că în acea zi OZN-ul va decola într-o lume nouă, luând cu sine pe oricine se va afla pe munte.

Alţii spun că în decembrie 2012 poarta spre Lumea de Dincolo se va deschide. Această credinţă i-a determinat pe oameni de diferite naţionalităţi să vândă tot ce aveau pentru a cumpara teren în jurul muntelui sau pentru a se muta în sudul Franţei, în aşteptarea Apocalipsei, convinşi că muntele este adăpostul lor.

Din acest motiv, lucrurile au devenit tensionate pentru micul sat şi pentru cei 200 de localnici, Bugarach devenind subiect de ştire în întreaga lume.

În plus, pe măsură ce isteria din jurul datei de 21 decembrie capătă amploare, autorităţile franceze au interzis pentru moment accesul pe munte, de teamă că adepţii Apocalipsei, curioşii şi jurnaliştii vor lua zona cu asalt în următoarea perioadă. Potrivit relatărilor NBC, muntele este singurul loc sigur de pe planetă pe 21 decembrie. În acea zi se sfârşeşte un ciclu din calendarul mayaş.

Ne aşteptăm să fim vizitaţi de câţiva oameni care cred în sfârşitul lumii, dar numărul lor va fi destul de mic. În număr mai mare vor veni curioşii şi jurnaliştii“, a declarat prefectul Eric Freysselinard.

Între 1980 şi 2002 Institutul Naţional Francez pentru Cercetare Ştiinţifică a condus în secret o serie de excavări, începând de la peştera Chincholle.

La acţiune au participat şi câţiva oameni de ştiinţă americani şi israelieni, dar şi cercetători NASA. Când localnicii au început să pună întrebări, li s-a spus că se fac cercetări arheologice pentru a descoperi urme din perioada Neoliticului. Urmele nu au fost niciodată descoperite, dar cercetătorii au lăsat gropi adânci de 20 - 100 de metri.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite