Legea Shariei în oraşele britanice

Legea Shariei în oraşele britanice

Femeile saudite vor putea candida în alegeri

Un grup de islamişti a împânzit Londra cu postere în care anunţă crearea unor zone speciale, unde locuitorii trebuie să respecte legea islamică - Sharia. Patrule speciale vor veghea respectarea tradiţiilor.

„Intraţi într-o zonă aflată sub controlul Sharia. Aici se aplică regulile islamice". Postere cu aceste mesaje pot fi văzute în staţii de autobuz şi pe stâlpii de iluminat din mai multe cartiere londoneze: Waltham Forest, Tower Hamlets şi Newham. Afişele explică ce reguli trebuie să respecte locuitorii: fără jocuri de noroc, fără tocuri, fără muzică şi fără concerte, fără pornografie şi prostituţie, fără droguri, fără ţigări şi, bineînţeles, fără alcool.

Emiratul islamic

Clericul Anjem Choudary, liderul mişcării Islam4UK, şi-a asumat responsabilitatea pentru această iniţiativă. El a precizat că mesajul se adresează atât comunităţii musulmane, cât şi celor non-musulmane din Marea Britanie şi reprezintă „sămânţa" pentru crearea unui Emirat islamic.
„Avem sute, dacă nu mii de oameni, în întreaga ţară dispuşi să facă parte din patrule care să vegheze la respectarea Shariei" şi să răspândească între 10.000 şi 50.000 de afişe de genul celor amplasate în Londra, a spus clericul cu vederi extremiste, citat de „Daily Mail".

Citeşte şi:

Integrarea musulmanilor în Marea Britanie a eşuat


Zonele pe care Islam4UK vrea să le plaseze sub legea islamică sunt cele pe care Guvernul de la Londra le-a clasificat drept zone-problemă - în jur de 25, unde violenţele şi consumul de droguri sunt un mod de viaţă. „Ne vom duce în aceste zone şi vom implementa Sharia. Este cea mai bună modalitate de a lupta cu beţia, prostituţia şi stilul de viaţă decadent din oraşele britanice", „fructe ale civilizaţiei occidentale", a explicat clericul, acelaşi care declara recent că preşedintele american, Barack Obama, trebuie să îmbrăţişeze Islamul, altfel va suporta consecinţele.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: