Lecţia pe care i-a dat-o Macron unui adolescent care i s-a adresat cu „Manu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Îmi spui domnule preşedinte sau domnule“, l-a pus Emmanuel Macron la punct pe un tânăr care l-a apostrofat întrebându-l „cum merge, Manu?“, la finalul comemorării Apelului de la 18 iunie 1940 al lui de Gaulle, la Mont-Valérien, relatează AFP.

„Nu, asta nu poţi...”, a tunat preşedintele în timp ce strângea mâna unor elevi care au asistat la ceremonie la Suresnes (Hauts-de-Seine).

”Te afli la o ceremonie oficială, te comporţi cum trebuie. Poţi face pe imbecilul, dar azi se cântă Marseilleza şi Cântecul Partizanilor. Îmi spui domnule preşedinte al Republicii sau domnule. De acord?”, a spus şeful statului adresându-se adolescentului care se sprijinea de barieră în faţa sa.

Atunci, tânărul, care a intonat primele cuvinte ale Internaţionalei socialiste, la apropierea şefului statului şi-a cerut scuze şi i-a spus ”da, domnule preşedinte”.

”E bine. Şi faci lucrurile bine. În ziua în care vrei să faci revoluţie, înveţi mai întâi să obţii o diplomă şi să te hrăneşti singur, de acord? Iar atunci le vei da lecţii altora”, a adăugat Emmanuel Macron, după care l-a bătut uşor pe braţ.

Preşedintele şi-a continuat apoi baia de mulţime într-o atmosferă destinsă.

Aceasta nu este prima dată când preşedintele francez ţine lecţii în timpul unei deplasări.

În plină campanie electorală, el i-a spus unui muncitor în grevă că ”cea mai bună modalitate a plăti un costum este să munceşti”.

Mai de curând, el a apreciat într-un videoclip difuzat de consiliera sa de la Palatul Elysée că ajutoarele sociale sunt prea scumpe şi nu scot ”oamenii din sărăcie”.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite