Lazurcă vrea punte mediatică peste Prut

Lazurcă vrea punte mediatică peste Prut

Ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurcă

O sarcină importantă, pe care şi-o va asuma ambasada României la Chişinău este stimularea creării unui spaţiu mediatic comun. Declaraţia a fost făcută ieri de diplomatul Marius Lazurcă, care a primit aviz favorabil în cadrul audierilor parlamentare pentru funcţia de ambasador în Republica Moldova.

„Vorbim aceeaşi limbă, ne întemeiem pe o tradiţie istorică şi culturală comună. Există, de altfel, asemenea iniţiative", a spus Lazurcă, referindu-se la posturile "gemene" PRO TV sau la websiturile Hotnews, din cele două ţări.

În legătură cu interzicerea postului românesc public de televiziune în Republica Moldova, diplomatul român a arătat că, până la stabilirea unui verdict la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, cele două părţi trebuie să găsească o soluţie.

Marius Lazurcă a mai afirmat că România nu consideră necesară semnarea unui tratat politic de bază cu Republica Moldova, însă o prioritate este semnarea de unui tratat de susţinere de către România a integrării europene a statului vecin.

El susţine că relaţiile dintre România şi Republica Moldova nu s-ar exprima la fel de bine dacă ţara noastră ar valida ipoteza existenţei unei naţiuni moldoveneşti.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: