Kievul respinge propunerea Rusiei privind un proiect de federalizare a Ucrainei

Kievul respinge
propunerea Rusiei privind un proiect de federalizare a Ucrainei

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, este cel care a vorbit de proiectul federalizării Ucrainei. FOTO: Reuters

Oficialii de la Kiev au respins propunerea făcută de Rusia pentru federalizarea Ucrainei, cerând conducerii de la Moscova să înceteze aceste propuneri şi să-şi vadă de propriile probleme pe care le au cu minorităţile, informează cotidianul „Le Figaro”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am vrea să recomandăm Rusiei să înceteze dictarea de ultimatumuri unei ţări suverane şi independente şi să să-şi reorienteze atenţia asupra situaţiei catastrofale şi absenţei totale a drepturilor pe care le au propriile minorităţi, inclusiv cea ucraineană”, a declarat Ministerul ucrainean al Afacerilor Externe într-un comunicat.

Înainte de o întâlnire cu omologul său american, John Kerry, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a cerut statelor occidentale să susţină pe lângă administraţia de la Kiev propunerea unui proiect prin care să fie acordată mai multă putere regiunilor rusofone din Ucraina, în cadrul unui proiect federal.

„De ce Rusia nu adoptă un adevărat federalism, aşa cum este subliniat în denumirea sa, Federaţia Rusă”, a precizat comunicat ministerului ucrainean menţionat anterior.

Ani în sir, Occidentul a creat condiţii pentru a „rupe” Ucraina de Rusia, a declarat duminică Serghei Lavrov, într-un interviu acordat postului public al televiziunii ruse Pervai Kanal, citat de Ria Novosti.

 „Sentimentul este ca partenerii nostri occidentali, daca am privi situaţia la scară largă, au creat condiţii pentru a rupe Ucraina de Rusia. Când şi-au dat seama că au greşit, prin acţiuni care subminează toate acordurile la care s-a ajuns după prăbuşirea Uniunii Sovietice, nu au putut sa recunoască”, a precizat a ministrul rus de Externe

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: