Kievul anunţă lichiderea comandantului unei companii de paraşuşti militari ruşi

Kievul anunţă lichiderea comandantului unei companii de paraşuşti militari ruşi

Căpitalnul Aleksandr Viguliar, în prim-plan FOTO Zerkalo Nedeli

Comandantul unei companii de paraşutişti militari din cadrul armatei ruse a fost lichidat în timpul unei operaţiuni aeropurtate, relatează publicaţia Zerkalo Nedeli, care citează Centrul ucrainean pentru Comunicaţii Strategice şi Securitate Informaţională.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform sursei citate, căpitanul Aleksandr Viguliar a fost ucis în urmă cu trei luni, în timpul reconstituirii „Operaţiunii Viazma”.
 
„Acum trei luni, Aleksandr Viguliar şi compania sa au refăcut operaţiunea aeropurtată Viazma, dar acest lucru nu l-a ajutat când s-a întâlnit cu soldaţii ucraineni”, se arată într-un comunicat.
 
Moartea căpitanului Viguliar este anunţată la scurt timp după cea a locotenent-colonelului Aleksandr Dosiagaev, comandantului unui batalion din Regimentul 104 de asalt aerian.
 
Conform Ministerului ucrainean al Apărării, 30.150 de soldaţi ruşi au fost lichidaţi de la începutul războiului la scară largă în Ucraina, declanşat de Vladimir Putin pe 24 februarie.
 
„30.000. Această cifră enormă ne face să fim bucuroşi? Nu. Aşa ceva nu ar fi trebuit să se întâmple. Dar atâta vreme cât un militar inamic se va afla pe teritoriul nostru, vom continua să fim nefericiţi. Vom continua să fim nefericiţi, indiferent de câte zerouri vom adăuga la această statistică oribilă”, subliniază Ministerul ucrainean al Apărării într-un comunicat.
 
Rusia a furnizat un singur bilanţ despre pierderile sale de soldaţi în Ucraina. Pe 25 martie, Moscova anunţa moartea a 1.351 de soldaţi ruşi în aşa-numita „operaţiune militară specială” din ţara vecină. De atunci, autorităţile ruse au emis comunicate doar despre „progresele” lor pe câmpul de luptă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările