Kiev: Ciocniri violente între activiştii de pe Euromaidan şi forţele de ordine

Kiev: Ciocniri violente între activiştii de pe Euromaidan şi forţele de ordine

Activiştii de pe Euromaidanau dat din nou foc la anvelope

În centrul Kievului, în zona Euromaidanului au loc ciocniri între protestatarii care încă mai ocupă spaţiul public şi forţele de ordine. Activiştii din Maidan au aruncat cu pietre şi sticle incendiare în muncitorii de la salubritate care au venit să ridice baricadele , au fost incendiate anvelope.

Aproximativ 300 de lucrători de la salubrizare au venit dimineaţă în Piaţa Independenţie, cu macarale şi alte utileje pentru a salubriza zona, dar au fost agresaţi, cu toate că erau însoţiţi de membri a batalionului Kiev 1.

Ieşirea la staţia de metro de pe Euromaidan a fost închisă „din motive tehnice“, după cum a anunţat oficiali din Primăria Kievului.Poliţiştii au reţinut mai multe persoane înarmate care apărau baricadele pe Maidan, potrivit Unian. Aceştia erau dotaţi cu arme de foc şi aruncau cu cocktail-uri Molotov.

 La operaţiunea de restabilire a ordinii în centrul capitalei ucrainene participă atât forţele de ordine municipale, cât şi reprezentanţii Gărzii Naţionale şi cei ai batalionului "Kiev-1".

Surse din cadrul forţelor de ordine spun că activiştii şi-au incendiat singuri corturile, pentru a împiedica serviciul de salubritate să demonteze baricadele.

Potrivit unor informaţii, în tabara improvizată s-ar afla şi arme. Serviciul de salubritate a confiscat deja 20 de cutii cu sticle incendiare.

Ministrul de Interne, Arsen Avakov, a declarat că evenimentele actuale de pe Maidan reprezintă un scenariu pus la cale de FSB-ul rus cu scopul de a discredita Ucraina. „Vom aplica forţa faţă de bandiţi”, a anunţat Avakov.

„Nu avem de-a face cu Maidanul, dar cu un fals periculos al acestuia. Vor să transforme simbolul revoluţiei într-o caricatură”, a menţionat şi procurorul general Vitali Iarema.

Protestatarii se opun ridicării tuturor baricadelor si corturilor din Euromaidan ce au rămas încă din 22 februarie, când au început revolte împotriva regimului fostului preşedinte  Viktor Ianukovici, pe 22 februarie, care a refuzat să semneze acordul de asociere a ţării la UE.

După preluarea păuterii de către un guvern de coaliţie pro-occidental, spaţiul protestatarilor s-a redus treptat, iar administraţia oraşului a încercat să aducă zona la normalitate, mai ales după alegerile din 25 mai când Petro Poroşenko a câştigat preşedinţia , iar Vitali Kliciko Primîria Kievului.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: