Kerry: „Avem dovada că Moscova are agenţi care agită estul Ucrainei. Este golănism din partea Rusiei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statele Unite ale Americii au obţinut interceptări ale convorbirilor dintre agenţii ruşi din Ucraina şi Moscova. Misiunea agenţilor ruşi este de a destabiliza estul ţării, unde separatişti pro-ruşi controlează mai multe clădiri publice, a afirmat marţi John Kerry, secretarul american de Stat, într-o reuniune a Comisiei Trilaterale, la Washington.

„Serviciile de informaţii au obţinut înregistrări ale convorbirilor dintre agenţi de informaţii care-şi primesc ordinele de la Moscova, toată lumea îi poate identifica prin prisma diferenţei de accent, expresiile folosite, limba. Ştim exact cine dă acele ordine, ştim de unde vin acestea”, a declarat Kerry la o reuniune cu uşile închise a Comisiei Trilaterale, transmite publicaţia americană „The Daily Beast”, care a obţinut o înregistrare a afirmaţiilor făcute de Kerry.

Secretarul american de Stat nu a numit oficialii ruşi implicaţi în aceste operaţiuni, însă susţine că interceptările au furnizat dovada că Rusia alimentează deliberat tensiunile din estul Ucrainei, deşi a negat asta în repetate rânduri. 

„Nu este un accident faptul că am identificat oameni care au fost în Georgia, iar acum se află în estul Ucrainei. Este insultător pentru inteligenţa tuturor, să nu mai vorbim de noţiunile privind traiul în secolul al XXI-lea pe care ar trebui să le avem. Este golănie, este statalism pervertit”, a spus Kerry. 

Oficialii Departamentului de Stat pe care îl conduce Kerry nu au confirmat, dar nici infirmat spusele acestuia, susţin jurnaliştii americani. 

[<a href="//storify.com/phradamon666/sanctiuni-rusia" target="_blank">View the story "Sanctiuni Rusia" on Storify</a>]

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite