Justiţia germană a hotărât primele condamnări în cazul atacurilor sexuale comise în Koln de Revelion: un an de închisoare cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii germani au condamnat joi doi migranţi la un an de închisoare cu suspendare, pentru implicarea în agresiunile sexuale care au zguduit oraşul Koln în noaptea Anului Nou şi au declanşat o dezbatere publică aprinsă cu privire la consecinţele politicii porţilor deschise asupra securităţii femeilor germane, scrie Reuters.

Acestea sunt primele condamnări pentru infracţiuni sexuale decise de magistraţii germani după incidentele din noaptea de Revelion, în care sute de femei au susţinut că au fost agresate, pipăite, atacate şi jefuite de grupuri de migranţi în apropierea gării centrale. Autorităţile susţin că suspecţii erau în mare parte arabi şi nord-africani.

Magistraţii au condamnat un tânăr irakian, în vârstă de 20 de ani, la un an de închisoare cu suspendare. În vreme ce, un algerian, în vârstă de 26 de ani, a primit aceeaşi pedeapsă.

Decizia justiţiei vine la doar câteva ore după ce parlamentarii germani au aprobat o nouă definiţie extinsă a violului, care să permită condamnarea agresorilor chiar şi atunci când victimele nu au depus nicio rezistenţă, dar au susţinut clar că nu vor să întreţină relaţii sexuale.

Agresiunile sexuale comise de migranţi au dus la tensionarea relaţiilor dintre autohtoni şi milionul de migranţi, care a fost primit de autorităţile germane în timpul crizei migraţiei. Incidentele au declanşat o dezbatere aprinsă cu privire la integrarea migranţilor într-o societate germană extrem de deschisă, în contrast cu tradiţiile solicitanţilor de azil originari din Orientul Mijlociu.

Procurorii au susţinut că cei doi bărbaţi, alături de un grup de 10-15 bărbaţi, au separat două victime şi le-au agresat. Migrantul irakian a sărutat o victimă şi a lins-o pe faţă fără consimţământul acesteia.

Între timp, cetăţeanul algerian ar fi oprit un bărbat care dorea să intervină pentru a pune capăt agresiunii şi l-a întrebat dacă ar abandona ”fata în schimbul a 5.000 de euro”.

În alte cazuri legate de incidentele din Koln, mai mulţi suspecţi au fost condamnaţi pentru furt sau alte infracţiuni minore.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite