Jurnalişti reţinuţi la întrunirea anuală a grupului Bilderberg

Jurnalişti reţinuţi la întrunirea anuală a grupului Bilderberg

Hotelul Mariott din Copenhaga

Conferinţa anuală a grupului Bilderberg, desfăşurată la hotelul Mariott din Copenhaga, nu a fost nelipsită de incidente, după ce doi jurnalişti cazaţi în hotel au fost arestaţi. Jurnaliştii se cazaseră în urmă cu două zile în hotelul de lux din capitala Danemarcei pentru a documenta evenimentul, controversat prin lipsa de transparenţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Când au încercat să obţină reacţii de la participanţi, jurnaliştii au fost rugaţi să părăsească hotelul, relatează infowars.com. Ziariştii filmaseră în prealabil etajul rezervat conferinţei Bilderberg şi atunci când au refuzat să şteargă imaginile, au fost arestaţi şi reţinuţi pentru mai bine de o oră, deşi legea daneză impune un mandat judecătoresc pentru ştergerea unor imagini foto sau video. Ca de obicei, jurnaliştii se întreabă de ce totul este atât de secretizat, dacă grupul nu are nimic de ascuns?

Jurnaliştii au relatat de asemenea că mai multe baricade au fost ridicate lângă hotel pentru a ţine curioşii departe, mai ales grupurile de protestatari care se adună anual la evenimentele organizaţiei Bilderberg. 

Membrii grupului Bilderberg, personalităţi internaţionale marcante din diverse domenii, sunt acuzaţi că ar conduce lumea din umbră şi se reunesc anual pentru a plănui scenarii economice sau geopolitice. Cu toate acestea, organizatorii evenimentului neagă aceste acuzaţii şi au decis în ultimii ani să ofere mai multă transparenţă asupra întrunirii, publicând pe site-ul lor web lista invitaţilor.

Anul acesta, la întrunirea Biderberg vor participa, printre alţii, şeful NSA, generalul Keith Alexander, directorul FMI, Christine Lagarde, celebrul Secretar american de Stat, Henry Kissinger, Sir John Sawers, şeful MI6, dar şi preşedinţii companiilor Shell, BP, Airbus, HSBC, Saab, AXA, Google, şi Linkedin. Numeroşi lideri politici fac parte din grupul Bilderberg, inclusiv feţe regale.

Agenda de anul acesta include teme precum „Viitorul democraţiei şi capcana clasei de mijloc“, „Noua arhitectură a Orientului Mijlociu“, criza din Ucraina, dar şi un subiect care a stârnit comentarii ironice în rândul presei britanice: „Există intimitatea?”.

Suspiciunile legate de activităţile grupului Bilderberg se nasc în primul rând din caracterul ascuns al acestei organizaţii, care îşi descrie reuniunile drept „discuţii informale şi discrete“. Ideea de a realiza o monedă unică europeană se pare că ar fi apărut într-una dintre reuniunile Bilderberg de la începutul anilor 90.

Aproximativ 120 de lideri politici şi personalităţi americane sau europene participă la întrunirea Bilderberg de le Copenhaga, potrivit listei publicate de site-ul organizaţiei, însă niciun român nu figurează între invitaţi.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările