Jurnalişti francezi, acuzaţi că au intimidat şi hărţuit online mai multe persoane

Jurnalişti francezi, acuzaţi că au intimidat şi hărţuit online mai multe persoane

FOTO Arhiva

Mai mulţi jurnalişti francezi au fost suspendaţi pentru că ar fi întreprins acţiuni de intimidare şi hărţuire online, folosind un grup privat de Facebook, potrivit Associated Press.

Ştiri pe aceeaşi temă

Două publicaţii franceze-ziarul Liberation şi revista de cultură Les Inrockuptibles-au anunţat, marţi, că au suspendat trei jurnalişti care lucrau pentru ele, inclusiv creatorul grupului de pe Facebook.
 
Liberation a informat, săptămâna trecută, că unuii membri ai grupului numit „League of LOL” ar fi hărţuit alţi utilizatori web, folosind insulte sexiste, homofobe şi rasiste, în perioada 2009-2012.
 
Grupul a fost poreclit de presa franceză „clubul băieţilor”, cu referire la aparenta sa cultură macho.
 
În ultimele zile, mai mulţi oameni, inclusiv câteva jurnaliste, au acuzat în mod public membrii grupului că i-au hărţuit pe internet, la aproape un an după ce mişcarea #MeToo a scos la iveală că victimele hărţuirilor se simt deseori lipsite de apărare şi păstrează tăcerea chiar şi ani de zile.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: