Atentate teroriste la Paris. Alarmă falsă în cazul jurnalistului român care ar fi fost rănit în urma în Franţa: „Nu am păţit nimic, sunt ok, merg spre muncă”

Atentate teroriste la Paris. Alarmă falsă în cazul jurnalistului român care ar fi fost rănit în urma în Franţa: „Nu am păţit nimic, sunt ok, merg spre muncă”

Jurnalistul Andrei Marian Mihai FOTO Facebook

Alarmă falsă în cazul jurnalistului român Andrei Marian Mihai, care lucrează la France 24, despre care s-a specualt că ar fi fost rănit în urma atentatelor care au avut loc vineri seara în Paris. Un mesaj postat pe pagina acestuia de Facebook spunea că el ar fi internat în stare gravă, însă românul a infirmat aceste lucruri.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 12.00 Jurnalistul Andrei Marian Mihai a postat o filmare pe pagina sa de Facebook în care a precizat că nu a fost rănit, iar mesajul postat pe pagina sa de Facebook a fost „o glumă proastă”. 
 
„Deci, prieteni, am rămas trăsnit la ce-am văzut pe Facebook. Nu am păţit nimic, sunt ok, sunt bine-merci, merg spre muncă, am tot ce-mi trebuie, sunt bine, ok, chiar nu am păţit nimic”, a spus Andrei Marian Mihai care a precizat că nu era în niciuna din zonele în care au avut loc atentatele, însă o persoană a vrut să facă „o glumă proastă”.
 
UPDATE 10.55 Ministerul de Externe Bogdan Aurescu a declarat, sâmbătă, că autorităţile efectuează verificări în cÂteva cazuri cu care au fost semnalaţi privind români aflaţi printre victimele din Franţa, cum este şi cazul jurnalistul român Andrei Marian Mihai, însă până acum nu există victime confirmate.
 
„Există câteva cazuri în care continuăm verificările. Unul dintre ele este şi cel semnalat şi public, al jurnalistului român de la France24. De îndată ce vom avea informaţii suplimentare vom informa şi presa”, a spus Bogdan Aurescu, la postul Digi24.
 
Acesta a mai precizat că celula de criză a MAE a fost activată încă de noaptea trecută, iar la Ambasada României de la Paris nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă consulară, însă au fost mai multe persoane care au sunat pentru a se interese de starea unor români stabiliţi în Paris. Ministerul de Externe a precizat însă că, până în acest moment, verificările au fost „pozitive”, iar pe lista provizorie a victimelor nu se află şi români.
 
„Până în acest moment, în urma controalelor şi contactelor pe care Ambasada României la Paris le-a avut, atât cu Serviciul Central de Asistenţă Medicală din Franţa, cât şi cu spitalele pariziene care au primit răniţi, pentru a verifica dacă se află cetăţeni români printre victime, până acum nu există o astfel de informaţie confirmată oficial”, a spus Bogdan Aurescu.
 
Ministrul Afacerilor Externe a mai spus că autorităţile din România, precum şi reprezentanţii ambasadei de la Paris, păstrează în permanenţă legătura cu celula de criză din Franţa, dar şi cu autorităţile locale din Paris.
 
UPDATE 10.25: O prietenă a lui Andrei Marian Mihai a postat, în urmă cu scurt timp, o dezminţire cu privire la implicarea jurnalistului român în atentatele de la Paris. „Este bine sănătos, tocmai ce am vorbit cu el la telefon, cineva a spart Facebookul lui azi-noapte şi ne-a făcut să plângem degeaba, eu tocmai ce plecam spre Paris când am fost sunată de el sa îmi spună cele întâmplate. Andrei va mulţumeşte pentru mesaje si imediat ce îşi reactivează contul va vorbi cu fiecare împarte“, a scris pe Facebook Carmen Avram Ionescu.

"Andrei Marian Mihai este un jurnalist român care lucrează la France 24. Acum el se află în comă indusă în urma atentatelor de la Paris. Să ne rugăm pentru viaţa sa!", scrie, pe Facebook, o prietenă a jurnalistului.
 
Un alt cunoscut al românului scrie: "TEROARE la Paris... Mai multe atentate au zguduit capitala Franţei în această seara. Doua explozii s-au auzit lângă Stade de France, chiar în timpul meciului de fotbal Franţa - Germania. Se vorbeşte de zeci de morţi şi răniţi... S-a declarat stare de urgenţă şi graniţele Franţei au fost închise. Printre răniţi se află şi un ziarist de origine română de la France 24, Andrei Marian Mihai. La Londra, pasarela de deasupra stadionului Wembley a fost colorată în roşu, alb, albastru în semn de solidaritate cu poporul francez. Dumnezeu să vegheze asupra celor răniţi!".
 

Român rănit în atentatele teroriste din Paris. Jurnalistul France 24 are 30 de ani

Potrivit informaţiilor de pe pagina sa de Facebook, Andrei Marian Mihai are 30 de ani, locuieşte la Paris şi este jurnalist la France 24 din luna februarie a acestui an.
 
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) nu a comunicat, până la ora transmiterii acestei ştiri, dacă printre victimele de la Paris se află şi români.
 
MAE a transmis că Ambasada României la Paris a întreprins, în regim de urgenţă, demersurile pe lângă autorităţile franceze pentru a obţine informaţii suplimentare legate de atacurile din capitala Franţei şi pentru a verifica dacă printre victime se află cetăţeni români.
 
"În urma atacurilor soldate cu victime, care au avut loc în capitala Franţei la 13 noiembrie 2015, Ambasada României la Paris a întreprins, în regim de urgenţă, demersurile legale pe lângă autorităţile franceze competente pentru a obţine informaţii suplimentare şi pentru a verifica dacă printre victimele atacurilor se află şi cetăţeni români.Verificările sunt în curs, iar misiunea diplomatică română este în legătură permanentă cu autorităţile locale în acest caz", se preciza într-un comunicat de presă al MAE.
Cel puţin 140 de persoane au fost ucise în urma mai multor atentate comise vineri seară la Paris.
 
Preşedintele Francois Hollande a decretat starea de urgenţă pe întreg teritoriul Franţei şi a dispus închiderea temporară a frontierelor.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările