Juncker şi Barnier se numără printre politicienii europeni care l-au felicitat pe Macron

Juncker şi Barnier se numără printre politicienii europeni care l-au felicitat pe Macron

Emmanuel Macron, a devenit favorit la câştigarea alegerilor

Politicienii europeni au început duminică seara să-l felicite pentru rezultatele înregistrate în primul tur al alegerilor prezidenţiale pe Emmanuel Macron, văzut drept singurul prezidenţiabil francez care susţine o relaţie mai puternică cu Uniunea Europeană.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Reuters, Jean-Claude Juncker i-a transmis felicitări candidatului de centru-stânga şi i-a urat noroc în confruntarea din al doilea tur cu preşedinta Frontului Naţional, Marine Le Pen.

”Juncker l-a felicitat pentru rezultate din primul tur pe Emmanuel Macron şi i-a urat toate cele bune pentru următoarea rundă”, a scris purtătorul de cuvânt al preşedintelui Comisiei Europene, Margaritis Schinas, într-un mesaj postat pe Twitter.

Şeful diplomaţiei germane s-a declarat încântat de succesul înregistrat în primul tur al alegerilor prezidenţiale de Emmanuel Macron, susţinând că este singur că acesta va deveni următorul preşedinte de la palatul Elysee.

”Sunt sigur că Emmanuel Macron va deveni următorul preşedinte al Franţei. Minunant pentru Europa”, a spus Sigmar Gabriel pentru Deutsche Welle.

Ca reprezentant al social-democraţilor germani, acesta a luat un paş neaşteptat prin sprijinirea lui Macron.

De asemenea, atât politicienii germani conservatori, cât şi cei socialişti, şi-au exprimat susţinerea pentru candidatul de centru-stânga de la En Marche.

Martin Schulz şi-a exprimat speranţa că victoria va fi de partea lui Emmanuel Macron în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Hexagon.

”Nu putem să subestimăm mobilizarea de care este nevoie pentru a asigura victoria lui Macron... Dar asta trebuie să se întâmple acum”, a precizat Schulz, care a intrat deja în cursa pentru a deveni cancelar al Germaniei.

Însă, socialistul german şi-a exprimat îngrijorarea că voturile lui Le Pen şi Melenchon reprezintă aproximativ 40% din sufragiile exprimate în alegerile prezidenţiale franceze, iar amândoi şi-au exprimat o poziţie clară împotriva Uniunii Europene.

Negociatorul Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, şi-a anunţat de asemenea susţinerea pentru Emmanuel Macron.

”Ca patriot şi european, eu îmi pun încrederea pe 7 mai în Emmanuel Macron. Franţa trebuie să rămână europeană!”, a scris Barnier într-un mesaj postat pe Twitter.

Premierul belgiei l-a felicitat rapid pe prezidenţiabilul de centru-stânga, sugerând că acesta o va învinge în al doilea tur pe Marine Le Pen.

Nu doar politicienii europeni sunt optimişti cu privire la o victorie a lui Emmanuel Macron împotriva lui Marine Le Pen.

Sondajele pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale îl arată pe candidatul de centru-stânga obţinând o victorie zdrobitoare, cu peste 20% în faţa prezidenţiabilei Frontului Naţional.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: