Julian Assange a apărut în baza de date a Ecuadorului, stârnind speculaţii că ar fi primit cetăţenie

Julian Assange a apărut în baza de date a Ecuadorului, stârnind speculaţii că ar fi primit cetăţenie

Julian Assange, FOTO EPA

Numele fondatorului Wikileaks, Julian Assange, a apărut într-o bază de date a guvernului din Ecuador privind codurile numerice personale ale cetăţenilor, alimentând speculaţia că acesta ar fi primit cetăţenia ţării, precizează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Assange a fost reţinut de mai bine de cinci ani în ambasada Ecuadorului din Londra, unde i s-a acordat azil în 2012 pentru a evita extrădarea în Suedia unde fusese acuzat de viol.
 
Procurorii suedezi au renunţat în luna mai a anului trecut la investigaţiile privind acuzaţia de viol, însă poliţia britanică a declarat că Assange va fi arestat în continuare dacă părăseşte ambasada.
 
Miercuri, jurnaliştii americani au descoperit o menţiune în Registrul Civil al Ecuadorului pe numele „Julian Paul Assange”. Oficialii din Ecuador au refuzat să comenteze dacă Assange ar fi primit cetăţenia. 
 
Tot miercuri, Assange a postat pe Twitter o fotografie în care acesta apare îmbrăcat cu tricoul echipei naţionale de fotbal a Ecuadorului. Totuşi, nici el şi nici avocaţii acestuia nu au răspuns la cererile jurnaliştilor.
   
 
Ministrul de Externe al Ecuadorului declarase în trecut că încearcă să rezolve situaţua lui Assance, însă nu a făcut referire la cetăţenia acestuia.
 
Assange, care neagă acuzaţiile de viol, se teme că dacă va fi arestat acesta ar fi extrădat în Statele Unite pentru a face obiectul unei urmăriri penale împotriva pucării de către Wikileaks a mii de documente diplomatice şi militare clasificate, reprezentând una dintre cele mai mari scurgeri de informaţii din istoria Statelor Unite.
citeste totul despre: