Jens Stoltenberg: China nu este inamicul NATO, dar trebuie să răspundem la ascensiunea ei economică, politică şi militară

Jens Stoltenberg: China nu este inamicul NATO, dar trebuie să răspundem la
ascensiunea ei economică, politică şi militară

FOTO: EPA-EFE

Alianţa Nord-Atlantică trebuie să răspundă la ascensiunea economică, politică şi militară a Chinei şi că declaraţia finală a summitului de luni va cimenta o nouă strategie faţă de Beijing, a declarat luni secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, relatează Reuters şi AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

„China se apropie de noi. Îi vedem în spaţiul cibernetic. Vedem China în Africa, dar şi cum investeşte masiv în infrastructura noastră esenţială. Ştim că China nu ne împărtăşeşte valorile. Trebuie să răspundem împreună, ca alianţă. China nu este adversarul nostru, inamicul nostru. Nu va exista un război rece cu China. Dar trebuie să facem faţă provocărilor pe care le ridică China la adresa securităţii noastre”, a declarat el presei la sediul NATO de la Bruxelles înaintea unui summit al Alianţei Nord-Atlantice, conform Agerpres.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările