Jean-Claude Juncker: Încă de la bun început, britanicii au fost europeni doar cu jumătate de normă

Jean-Claude Juncker: Încă de la bun început, britanicii au fost europeni doar cu
jumătate de normă

Jean-Claude Juncker FOTO EPA-EFE

Britanicii sunt „europeni cu jumătate de normă”, care nu au vrut niciodată să împărtăşească toate politicile decise de Uniunea Europeană, a spus fostul preşedinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, joi.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Încă de la bun început, britanicii au fost europeni cu jumătate de normă. Noi avem nevoie de europeni compleţi”, a declarat Juncker în cadrul unui interviu pentru Euronews.

„Britanicilor li s-a spus de peste 40 de ani că sunt incluşi, dar nu au vrut să împărtăşească toate politicile pe care noi le-am decis”, a adăugat oficialul.

Juncker a mai precizat că Brexitul va fi o situaţie în care atât Marea Britanie, cât şi Uniunea Europeană vor avea de pierdut ş a argumentat că a fost o „greşeală” ca problema Brexitului să fie tratată într-un referendum.

Juncker a adăugat că încă este de părere că Regatul Unit vrea să părăsească blocul comunitar, indiferent de haosul politic în care este adâncită ţara la acest moment. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările