VIDEO Jaf armat pe un aeroport din Bruxelles: hoţii au furat cu diamante în valoare 50 de milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aeroportul Internaţional din Bruxelles FOTO AFP
Aeroportul Internaţional din Bruxelles FOTO AFP

Luni seară, patru bărbaţi înarmaţi au furat diamante în valoare de 50 de milioane de dolari, în timp ce bunurile erau încărcate într-un avion parcat pe un aeroport din Bruxelles, informează televiziunea de stat belgiană VRT.

Două maşini în care se aflau patru bărbaţi înarmaţi au atacat o furgonetă a firmei de pază şi protecţie Brink's pe care agenţii o încărcau într-un avion al companiei elveţiene Swiss cu destinaţia Zurich. Autorii atacului au fugit cu o cutie cu diamante.

„Putem confirma că la ora 19.47 (20.47, ora României) mai mulţi indivizi au pătruns în incinta aeroportului la bordul a două vehicule care au traversat bariera", a explicat aeroportul din Bruxelles într-un comunicat citat de AFP.

Una dintre maşinile utilizate de către hoţi a fost găsită incendiată în apropierea aeroportului, a anunţat poliţia locală.

„Bărbatţii erau înarmaţi şi mascaţi. Nu au fost trase focuri de armă şi nimeni nu a fost rănit”, a declarat un purtător de cuvânt al Procuraturii din Bruxelles pentru Reuters.

Potrivit cotidianului britanic „The Telegraph”, valoarea furtului se ridică la 50 de milioane de dolari. Conform aceleaşi surse, hoţii au folosit două autovehicule - o furgonetă Mercedes, cu care au doborât un gard care împrejmuia aeroportul, şi un Audi, cu ajutorul căreia au reuşit să fugă având montat un girofar pentru a lăsa impresia că e o maşină de poliţie -. Jurnaliştii britanici susţin că maşina găsită incendiată de poliţişti era marca Mercedes, în timp ce autoturismul marca Audi a dispărut fără urmă.

Potrivit „The Telegraph”, bărbaţii înarmaţi au furat 120 de cutii cu diamante şlefuite şi neşlefuite.

Diamentele proveneau dintr-un centru din Antwerp, unde se tranzacţionează zilnic nestemate în valoare de 130 de milioane de lire sterline.

Jaf armat pe aeroportul din Bruxelles. Hoţii au furat 10 kg de diamante

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite