Jacques Servier a murit. Fondatorul grupului farmaceutic Servier avea 92 de ani

Jacques Servier a
murit. Fondatorul grupului farmaceutic Servier avea 92 de ani

Jacques Servier a condus propria companie farmaceutică timp de 60 de ani. FOTO: AFP

Preşedintele şi fondatorul marii companii Servier, Jacques Servier, a murit miercuri, la vârsta de 92 de ani, la domiciliul său din Franţa, potrivit unui comunicat al grupului farmaceutic pe care l-a condus.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Laboratoarele Servier şi toţi colaboratorii săi au primit cu o imensă tristeţe vestea decesului preşedintelui fondator, doctorul Jacques Servier”, au anunţat într-un comunicat reprezentaţii companiei, specificând că fostul lider al marelui gigantic farmaceutic a murit la domiciliul său pe 16 aprilie 2014, informează site-ul Europa 1.

Jacques Servier s-a născut în 1922 în Vatan, Indra, într-o familie „dedicată muncii”, potrivit propriei mărturii. Ulterior se stabileşte cu familia sa la Orleans unde mama sa îşi continue cariera de profesoară, iar tatăl său, de farmacist, profesie care îl va atrage de tânăr. La numai 31 de ani, Jacques Servier îţi deschide primul laborator, iar şapte ani mai târziu primul centru ce cercetare în Suresnes, într-o suburbie a Parisului. Din acest moment va începe ascensiunea sa.

Jacques Servier a fondat compania care îi poartă numele „exact în urmă cu 60 de ani”, susţine reprezentanţii grupului. De asemenea, specifică faptul că a făcut din grupul Servier unul din giganţii farmaceutici mondiali.

Va face din grupul Servier al doilea mare producător de medicamente din Hexagon, însă problemele nu vor sta departe de grup. În 1997, după aproape zece ani de procese, medicii Georges Chiche şi Irene Frachon au reuşit să convingă justiţia franceză să interzică două medicamente produse de grupul Servier, Isomeride şi Ponderal.

De asemenea, pe 30 noiembrie 2009, este rândul medicamentului Mediator, comercializat începând cu 1976, să fie retras de pe pieţe. Potrivit medicilor şi cercetătorilor care au denunţat produsul, Mediator ar fi stat la baza spitalizării forţate a 3.500 de bolnavi şi ar fi fost cauza a aproximativ 500 de decese.

Cu o cifră de afaceri de 4,2 miliarde de euro, grupul Servier este în prezent al doilea mare producător de medicamente din Franţa, fiind depăşit doar de Sanofi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: