Iulia Timoşenko şi-a prezentat declaraţia de avere. A sărăcit brusc, înainte de alegerile prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulia Timoşenko, fost premier al Ucrainei, candidează în prezent la preşedinţia ţării. FOTO Reuters
Iulia Timoşenko, fost premier al Ucrainei, candidează în prezent la preşedinţia ţării. FOTO Reuters

Fostul premier al Ucrainei Iulia Timoşenko şi-a depus marţi declaraţia de avere la sediul Comitetului Electoral Central din Kiev, îndeplinind astfel o formalitate în cadrul alegerilor prezidenţiale în care este înscrisă. Cândva cea mai bogată femeie de afaceri din Ucraina, Timoşenko se numără printre cele mai influente personalităţi care candidează la preşedinţia ţării.

Iulia Timoşenko, lidera Partidului Batkivşcina (Patria), deţine doar un apartament de 59,4 metri pătraţi, potrivit declaraţiei sale de avere, iar în anul 2013 a obţinut venituri de 180.000 de grivne (aproximativ 15.400 de euro), notează agenţia ITAR TASS.

Ea s-a înscris în cursa pentru ocuparea fotoliului prezidenţial, cel mai puternic contracandidat fiind miliardarul Petro Poroşenko,un puternic afacerist ucrainean. Alegerile prezidenţiale sunt programate pentru 25 mai, fostul preşedinte Viktor Ianukovici fiind demis de către parlament în luna februarie.

Timoşenko a fost premierul Ucrainei din februarie  până în septembrie 2005 şi din decembrie 2007 până în martie 2010. Un an mai târziu a fost condamnată la şapte ani de închisoare pe baza acuzaţiilor de abuz de putere.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite