Italienii se gândesc să vândă insula Sardinia Elveţiei

Italienii se gândesc să vândă insula Sardinia Elveţiei

Insula Sardinia ar putea ajunge la elveţieni FOTO Shutterstock

O petiţie pentru vânzarea insulei italiene Sardinia Elveţiei a fost lansată pe un site de socializare, iniţiatorii explicând că nivelul de trai ar creşte, iar Roma ar putea reduce astfel din datoria internaţională, conform BBC News online.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aproape 4.000 de persoane au semnat petiţia "Canton Marittimo", lansată pe Facebook, cerând anexarea Sardiniei de către Elveţia, relatează site-ul elveţian 20Minutes.ch, citat de Mediafax.

"Locuitorii Sardiniei au luptat mereu pentru independenţă, iar autonomia pe care ar conferi-o Constituţia Elveţiei ne-ar permite să exploatăm resursele în avantajul nostru", afirmă autorul iniţiativei, Andrea Caruso, care admite că planul de secesiune intră în contradicţie cu Constituţia Italiei.

Un sondaj de tip vox populi realizat de site-ul elveţian Bluewin relevă că trei sferturi dintre cititori sunt favorabili iniţiativei care are sloganul: "Da, în sfârşit Elveţia va avea litoral!"

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: