Italia a scurtat intervalul dintre a doua şi a treia doză a vaccinului anti-COVID-19 la cinci luni

Italia a scurtat intervalul dintre a doua şi a treia doză a vaccinului anti-COVID-19 la cinci luni

Italienii vaccinaţi cu schemă completă vor putea face doza a treia după cinci luni de la doza a doua, conform ministrului sănătăţii italian, Roberto Speranza.

„Doza a treia este crucială pentru a ne proteja pe noi şi pe cei din jurul nostru (...) Doza booster se va putea administra după cinci luni de la vaccinarea cu schema completă”, a scris ministrul pe Facebook.

Aproximativ 87% dintre italienii cu vârste de peste 12 ani s-au vaccinat cu cel puţin o doză, iar 84,63% sunt imunizaţi cu schema completă de vaccinare. Cu toate acestea, în ultimele zile numărul cazurilor a crescut, la fel ca în restul Europei, iar guvernul analizează cum să controleze răspândirea virusului mai ales în perspectiva sărbătorilor de iarnă.

Massimiliano Fedriga, preşedintele regiunii Friuli Venezia Giulia şi al Conferinţei Regiunilor, a cerut, luni, executivului să nu mai elibereze certificatul verde persoanelor care nu sunt vaccinate anti-coronavirus, conform EFE, citat de Agerpres.

Italia a înregistrat în total 5 milioane de îmbolnăviri, de la declanşarea pandemiei în februarie 2020, şi 133.000 de decese din cauza Covid-19.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările