Italia. Ministrul Sănătăţii cere un nou lockdown: Situaţia este „îngrozitoare”

Italia. Ministrul Sănătăţii cere un nou lockdown: Situaţia este „îngrozitoare”

FOTO EPA-EFE

Italia are la dispoziţie doar două zile pentru a aproba restricţii mai severe menite să oprească răspândirea noului coronavirus, a avertizat ministrul italian al Sănătăţii, calificând noile date drept „îngrozitoare”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Italia a înregistrat duminică aproape 32.000 de noi contaminări, cel mai negru bilanţ zilnic de la declanşarea pandemiei. Totodată, circa 300 de persoane au murit de COVID-19.

„Avem 48 de ore pentru a încerca să aprobăm o nouă înăsprire a restricţiilor, este vorba de prea mulţi oameni”, a declarat Roberto Speranza, citat de „Corriere della Sera”.

În opinia ministrului italian, un nou lockdown pare a fi singura opţiune pentru a reduce numărul de contaminări şi decese.

Săptămâna trecută, Guvernul italian a impus restricţii în domeniul afacerilor, ordonând ca restaurantele şi barurile să nu mai primească clienţi după ora 18.00 şi închiderea totală a sălilor de fitness, de cinema şi a teatrelor.

Numeroase oraşe şi regiuni, inclusiv Lombardia, cea mai afectată de pandemie, au interzis circulaţia locală pe timpul nopţii, relatează Reuters.

Italia a înregistrat până acum peste 709.000 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus, dintre care aproape 39.000 fatale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările