Italia: Lorenzo Fontana, un eurosceptic, membru al Ligii Nordului, este noul ministru pentru Afaceri Europene

Italia: Lorenzo Fontana, un eurosceptic, membru al Ligii Nordului, este noul ministru pentru Afaceri Europene

Lorenzo Fontana FOTO EPA-EFE

Premierul italian Giuseppe Conte a anunţat miercuri că ministrul Familiei Lorenzo Fontana, un eurosceptic şi membru al Ligii Nordului, va deveni noul ministru pentru Afaceri Europene, informează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conte era ministrul interimar al Afacerilor Europene după ce predecesorul, economistul eurosceptic Paolo Savona, a devenit preşedintele organizaţiei care monitorizează piaţa financiară din Italia.
 
Fontana, în vârstă de 39 de ani, este un apropiat al liderului Ligii Nordului, Matteo Salvini şi a fost europarlamentar între 2009 şi 2018 înainte să intre în guvernul italian anul trecut. El şi-a folosit noua poziţie de ministru al Familiilor pentru a critica mariajele între persoane de acelaşi sex şi a cere revocarea legii care pedepseşte discriminarea rasială sau religioasă.
 
De asemenea, Fontana a contribuit în martie la organizarea Consiliului Global al Familiilor, un eveniment anti-avort şi anti-LGBT.
 
Fontana a cerut, de asemenea, în mandatul său de europarlamentar, ca Italia să părăsească zona euro, în concordanţă cu poziţia Ligii Nordului de la acea vreme.
 
Ministerul Afacerilor Europene supervizează încorporarea legilor UE în Italia însă nu are o influenţă semnificativă în cabinet.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: