Italia: liderul coaliţiei de stânga, Pier Luigi Bersani, însărcinat cu formarea viitorului guvern

Italia: liderul coaliţiei de stânga, Pier Luigi Bersani, însărcinat cu formarea viitorului guvern

Preşedintele italian Giorgio Napolitano l-a însărcinat vineri pe liderul Partidului Democrat, Pier Luigi Bersani, cu formarea viitorului guvern. Bersani, a cărui coaliţie de centru-stânga deţine majoritatea în Camera Deputaţilor, dar nu şi în Senat, va deveni cel de-al doilea premier ex-comunist al Italiei, dacă va reuşi să obţină destul sprijin, scrie ANSA în ediţia online.

„I-am oferit lui Bersani sarcina de a verifica posibilitatea obţinerii încrederii Parlamentului. Astăzi începe o etapă decisivă pentru ca Italia să aibă un nou guvern”, a spus Napolitano.

„Sarcina pe care am încredinţat-o este primul pas spre atingerea cât mai rapidă a obiectivului”, a explicat preşedintele.

Anunţul lui Napolitano vine după o întâlnire pe care preşedintele italian a avut vineri după-amiază, în jurul orei locale 17.00 (ora 18.00, ora României), cu Bersani.

Niciuna dintre principalele forţe politice din Italia - coaliţia de centru-stânga condusă de Pier Luigi Bersani, coaliţia de dreapta condusă de Silvio Berlusconi şi Mişcarea Cinci Stele, a lui Beppe Grillo - nu au obţinut o majoritate în Parlament în urma alegerilor de la sfârşitul lunii trecute.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările