Italia impune carantină pentru unii cetăţeni şi ridică restricţiile pentru alţii, din cauza tulpinii Delta

Italia impune carantină pentru unii cetăţeni şi ridică restricţiile pentru alţii, din cauza tulpinii Delta

Italia impune carantină pentru unii cetăţeni europeni şi ridică restricţiile pentru alţii, din cauza îngrijorărilor provocate de varianta de coronavirus Delta, din India, scrie Reuters, citată de News.ro

Astfel, Italia a decis vineri să impună testarea obligatorie pentru Covid-19 şi o carantină de cinci zile pentru vizitatorii din Marea Britanie, ridicând în schimb restricţiile pentru călătorii din SUA, Canada, Japonia şi statele UE, dacă au un certificat care să arate că sunt vaccinaţi sau testaţi negativ, a anunţat ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, transmite Reuters.
 
Interdicţia de intrare în ţară a persoanelor din India, Bangladesh şi Sri Lanka rămâne în vigoare, a adăugat ministrul.
 
Noile măsuri vor intra în vigoare luni, a precizat un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.
 
Italia urmează exemplul Franţei, Austriei şi Germaniei, care au introdus fiecare diverse restricţii pentru călătorii din Marea Britanie.
 
Marea Britanie a anunţat vineri că a avut loc o creştere de 79% a numărului de cazuri săptămânale ale variantei de coronavirus Delta, identificată prima oară în India. Această variantă reprezintă reprezintă în prezent 91% din cazurile identificate, a anunţat autoritatea de sănătate din Anglia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările