Italia: Două bărci cu emigranţi au fost salvate pe Marea Mediterană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock (arhiva)
Foto Shutterstock (arhiva)

Două bărci care transportau aproximativ 160 de imigranţi au fost salvate sâmbătă pe Marea Mediterană după trei zile petrecute pe apă.

Alarm Phone, o structură de voluntari care alertează despre cazurile de migranţi în dificultate, au spus că nu se ştie nimic despre o a treia ambarcaţiune cu imigranţi care a fost semnalată ca afându-se într-o stare „critică” în acelaşi timp cu celelalte două, conform Agerpres.

„Suntem bucuroşi să confirmăm că două dintre cele trei ambarcaţiuni aflate în derivă au fost salvate şi conduse la Lampedusa după ce au fost trei zile fără asistenţă", a scris pe Twitter Alarm Phone. Lampedusa este o mică insulă italiană situată la sud de Sicilia.

Vineri la sfârşitul zilei, Alarm Phone a semnalat prezenţa a trei bărci de imigranţi care se aflau în interiorul ori în apropierea zonelor de căutare şi salvare maritimă ale Italiei şi Maltei.

Ambarcaţiunile au fost reperate din aer de către o altă organizaţie umanitară, Sea-Watch, care a chemat două nave comerciale aflate în apropiere să vină în ajutorul imigranţilor.

Sâmbătă, ONG-ul Alarm Phone a declarat că forţele armate malteze şi garda de coastă italiană au refuzat să acorde asistenţă imigranţilor sau să ajute la salvarea acestora de pe cele 3 bărci. 

Informaţia nu aputut fi confirmată, forţele armate şi garda de coastă italiană refuzând să răspundă la solicitările presei.

Înainte ca două dintre cele trei bărci să fie salvate, Alarm Phone a declarat că una dintre ele, care transporta circa 60 de persoane, începuse să ia apă, iar aproximativ 100 de migranţi de la bordul celeilalte ambarcaţiuni erau fără apă potabilă şi alimente de două zile.

Peste 1.200 de imigranţi ilegali şi-au pierdut viaţa anul trecut încercând să ajungă în Europa traversând Marea Mediterană, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM).

Din ianuarie, circa 300 au murit ori au fost daţi dispăruţi în timpul acestor traversări periculoase, potrivit OIM.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite