Irlanda, prima ţară din UE care intră în carantină. Cetăţenii se pot deplasa doar la 5 kilometri de casă

Irlanda, prima ţară din UE care intră în carantină. Cetăţenii se pot deplasa doar la 5 kilometri de casă

Pacient, suspect de COVID-19, în carantină  foto shutterstock

Măsura priveşte întreaga populaţie a Irlandei şi va intra în vigoare în noaptea de miercuri spre joi. carantina se instituie pe o perioadă de şase săptămâni.

Irlanda a anunţat luni unele dintre cele mai dure restricţii din UE la momentul actual pentru a limita răspândirea Covid, închizând afacerile din domeniul retail care nu sunt de bază, limitând activitatea restaurantelor şi pub-urilor, iar cetăţenii nu pot călători mai departe de cinci kilometri de casa lor, relatează Reuters, citat de Hotnews.

În noaptea de miercuri spre joi (21/22 octombrie) întreaga populaţie a Irlandei va intra în carantină pentru următoarele şase săptămâni.

Irlanda este prima ţară din UE care ia o decizie radicală cu privire la măsurile de combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Conform Ministerului Afacerilor Externe, cetăţenii români care călătoresc în Irlanda sunt obligaţi să se autoizoleze pentru o perioadă de 14 zile.

„La intrarea în Irlanda, toţi pasagerii (cu exceptia celor din Irlanda de Nord) vor completa un formular de localizare (disponibil online sau distribuit de către compania aeriană sau compania de feribot cu care călătoresc), urmând a se izola pentru o perioadă de 14 zile la adresa declarată. Completarea formularului de localizare este obligatorie, nerespectarea măsurii de autoizolare pentru 14 zile (inclusiv declararea de informaţii false) constituie infracţiune şi este pedepsită cu amendă de 2.500 euro sau închisoare până la 6 luni”, precizează MAE.

În data de 15 septembrie 2020, în contextul pandemiei COVID-19, Guvernul Irlandei a publicat Planul intitulat Rezilienţă şi recuperare 2020-2021: Planul de viaţă cu COVID-19.

Planul stabileşte cinci niveluri de răspuns, fiecare nivel fiind prevăzut cu o serie de măsuri menite să limiteze transmisia COVID-19, dar şi să permită societăţii şi întreprinderilor să poată opera cât mai normal posibil.

Citeşte şi:

Sănătate sau economie? Dilema pandemică a întregii Europe

Moment istoric. Liderii religioşi ai lumii, printre care şi Papa Francisc, se vor ruga împreună pentru victimele pandemiei

 

 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările