Ion Jinga denunţă campania electorală a UKIP, asemănând-o cu "propaganda comunistă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Jinga, ambasadorul României la Londra, a criticat în termeni duri campania electorală a formaţiunii naţionaliste Partidul Independenţei Marii Britanii, comparând-o cu "propaganda comunistă".

Ion Jinga s-a declarat şocat de "minciunile revoltătoare" din manifestul de campanie al UKIP, pe care l-a calificat "total inacceptabil în Europa".

"Mă aşteptam ca unii politicieni să fie tentaţi să utilizeze instrumente de propagandă în scopul transformării emoţiilor în voturi", a scris Jinga într-un editorial publicat în ediţia britanică a Huffington Post.

"Dar nu mă aşteptam să văd relansarea campaniei agresive de speriere a opiniei publice cu presupusa invazie a românilor, campanie ironizată anul trecut de presă", a subliniat Jinga.

"Manifestul UKIP îmi aduce aminte de vremurile trecute, când propaganda comunistă încerca să ne convingă de faptul că ideologia comunistă era viitorul strălucitor al omenirii, deşi rafturile magazinelor erau goale", a adăugat ambasadorul României, declarându-se surprins că "românii din Marea Britanie sunt jigniţi din nou într-o ţară renumită pentru politeţe şi pentru principiul corectitudinii".

"Campania naţională prin care se afirmă că deschiderea frontierelor pentru cetăţenii din România şi Bulgaria echivalează cu acceptarea infracţionalităţii reprezintă o instigare la ură. Sper că raţiunea va prevala", a încheiat Jinga.

CITEŞTE MAI MULT

Citeşte mai multe din serialul „Adevărul despre românii din Marea Britanie“:

Insula românească din Londra, unde restaurantele au ofertă la mici, iar Coca-Cola este adusă din România

Printre românii din Marea Britanie există şi poveşti de succes, dar şi situaţii tragice. În presa britanică au apărut nenumărate articole despre românii care comit infracţiuni sau trăiesc în condiţii mizere. Presa română a încercat să ofere o contrapondere prin promovarea elitelor române din Anglia. Însă între aceste două extreme, cei mai mulţi dintre românii din Anglia trăiesc modest, dar cinstit. Nu câştigă milioane de lire, dar nici nu fură.

VIDEO Poveştile românilor de succes din Marea Britanie: de la avocaţi şi medici la milionari în lire

Serialul „Adevărul despre românii din Marea Britanie“ continuă astăzi cu poveştile românilor de succes, aproape necunoscuţi în Insulă. Cei trei jurnalişti de la „Adevărul“ vă introduc în vieţile oamenilor mai puţin interesanţi pentru publicul britanic, dar care contribuie esenţial la economia ţării.

VIDEO Adevărul despre românii din Marea Britanie: cum ne-au transformat presa şi politicul în poporul invadator

Timp de o săptămână, trei jurnalişti de la „Adevărul” au fost la Londra pentru a înţelege cum au devenit imigranţii români carne de tun pentru mare parte din presa britanică. Sub influenţa politicului, tabloidele din Insulă i-au transformat pe români, pentru prima dată în istorie, într-un popor invadator.

VIDEO Adevărul despre românii din Marea Britanie. O poveste despre dezinformare, jocuri politice, rasism şi prejudecăţi

„Pădure fără uscături nu există”. O zicală românească greu de tradus în engleză, dar care a devenit laitmotivul sub care sunt ascunse toate problemele pe care statul român nu le-a putut rezolva nici înainte de aderarea la UE, nici după. Acum, comunitatea românească din Marea Britanie a devenit ţinta celor mai agresive atacuri mediatice şi politice. Totul din cauza unui joc politic la nivel înalt.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite