Institutul Robert Koch a retras un raport publicat pe site-ul său potrivit căruia un prim vaccin anti-COVID-19 ar putea fi disponibil din toamnă

Institutul Robert Koch a retras un raport publicat pe site-ul său potrivit căruia un prim vaccin anti-COVID-19 ar putea fi disponibil din toamnă

Foto arhivă

Institutul Robert Koch ,un reputat institut german specializat în boli infecţioase, a retras miercuri un raport potrivit căruia un prim vaccin împotriva noului coronavirus ar putea fi disponibil cel mai devreme în această toamnă, menţionând că a fost publicat din greşeală.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Previziunile preliminare sunt că este posibil ca în toamnă să fie disponibile mai multe vaccinuri”, arăta institutul Robert Koch, într-un comunicat publicat miercuri pe site-ul său, referindu-se la eforturile globale de a aduce pe piaţă produse de imunizare, relatează News.ro
 
Institutul a retras comunicatul, anunţând că a fost publicat ca urmare a unei erori, transmite Reuters.
 
„Ar fi periculos în acest moment să credem că vaccinarea din toamna anului 2020 poate controla pandemia”, se mai arăta în raport.
 
Impactul oricărui vaccin ar fi limitat din cauza mutaţiilor virale sau pentru că primele produse de pe piaţă ar putea oferi numai o imunizare pe termen scurt, a adăugat institutul.
 
Compania germană de biotehnologie BioNTech, care lucrează cu grupul farmaceutic american Pfizer la un nou vaccin, a reiterat marţi că intenţionează să solicite autorizarea de urgenţă sau aprobarea unui vaccin cel mai devreme în luna octombire, dacă studiile clinice aflate în desfăşurare vor avea succes.
 
Tot marţi, Rusia a devenit prima ţară din lume care a aprobat un vaccin pentru Covid-19, fără să producă datele unui studiu clinic de fază finală, ceea ce a provocat îngrijorare în rândul mai multor experţi în domeniul sănătăţii la nivel mondial.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările