„Infidelii trebuie să îşi radă părul şi să poarte un guler roşu la gât“. Cum arată Anglia islamică în viziunea jihadiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Waleed (dreapta) la un grătar în Cardiff. Bărbatul din stânga poartă însemnele SIIL FOTO Daily Mail
Waleed (dreapta) la un grătar în Cardiff. Bărbatul din stânga poartă însemnele SIIL FOTO Daily Mail

Marea Britanie se confruntă cu o creştere a numărului de predicatori islamici radicali, care incită la ură şi cheamă musulmanii la jihad împotriva Occidentului şi a valorilor sale. Una dintre cele mai puternice voci din ultimele săptămâni este Abu Waleed, liderul unui grup fundamentalist islamic din Marea Britanie interzis săptămâna trecută pentru incitare la terorism.

În vârsta de 35 de ani, Waleed a apărut în cel mai recent videoclip al său având în spate steagul grupării jihadiste SIIL, afiliată Al-Qaeda,  care luptă pentru ocuparea Siriei şi mai nou a Irakului, în scopul creării unui califat.

Waleed este cercetat şi pentru trimiterea în Siria a trei tineri britanici, dintre care unul minor, pentru a se alătura Statului Islamic al Irakului şi Siriei în luptele acestei organizaţii teroriste împotriva Bagdadului şi a Damascului.

Potrivit apropiaţilor, studenţii Reyaad Khan, Nasser Muthana, ambii de 20 de ani, şi Aseel, fratele de 17 ani al lui Muthana, au fost văzuţi împărţind broşurile grupului condus de Waleed, în faţa unei moschei din Cardiff, în urmă cu şapte luni. Khan şi Nasser au apărut recent într-un videoclip de recrutare al grupării SIIL, promovând ideile radicale.

Predicatorul fundamentalist, pe numele său real Shahid Janjua, stă într-o locuinţă socială din vestul Londrei şi trăieşte din asistenţa statului pentru el şi soţia lui în calitate de şomeri, şi ajutoare pentru cei trei copii ai săi cu dizabilităţi. Grupul său interzis se numeşte „Need4khilafah“ şi obiectivele sale sunt impunerea legii Sharia în Marea Britanie şi transformarea statului într-un califat.

Videoclipurile cele mai recente realizate de şomerul Abu Waleed au cutremurat opinia publică din Albion, mesajul său fiind considerat un tip de nazism islamic. Institutul de Cercetare a Orientului Mijlociu (MEMRI), din SUA, a descoperit acest clipuri, realizate pentru atragerea de noi adepţi în jihadul împotriva Occidentului, şi le-a oferit autorităţilor britanice, care se confruntă cu o intensificare a extremismului radical islamic şi a grupărilor teroriste.

Într-un dintre filme, Waleed descrie ce trebuie să se întâmple cu infidelii (non – musulmanii, de regulă referire la creştini sau evrei) din Marea Britanie după instaurarea unui calif în locul prim-ministrului britanic, care să impună legea Sharia.

Marea Britanie, în viziunea lui Waleed:

- „Toate femeile se vor acoperi şi vor purta burka, inclusiv Regina şi Kate Middleton, acea curvă“

- „ Infidelul, când va trece pe stradă, trebuie să poarte o eşarfă roşie în jurul gâtului, să fie ras în cap şi să poarte pantofi diferiţi. Nu are voie să atingă pământul, aşa că va merge pe un măgar, pe mijlocul drumului. Dacă un infidel are haine bune trebuie să se dezbrace şi să le dea musulmanilor“

- „ Creştinii pot avea biserici dar clopotele nu se vor mai auzi. Acesta este, fraţii mei, un stat islamic!“

- „ Când Marea Britanie va deveni musulmană, creştinul va trebui să îşi deschidă uşa oricând pentru un musulman, îşi va ceda patul şi va dormi pe podea“

- „Non-musulmanii vor plăti o jiziya (o taxă de protecţie, instaurată deja de SIIL în zonele ocupate din Siria) pentru a fi toleraţi“

- „Suntem cei care lucrează pentru Allah ca să impunem islamul. David Cameron va sta în genunchi şi ne va plăti jiziya“

- „Steagul lui Allah va sta deasupra Big Ben-ului, iar cifrele orologiului vor fi înlocuite cu cifrele arabe“

Waleed a fost condamnat verbal de liderii musulmani moderaţi din Regat. Inayat Bunglawala, liderul grupului islamic Muslims4UK (Musulmani pentru UK) a declarat pentru presa din Albion: „Aceste idei discriminatoare şi odioase nu au ce să caute în lumea musulmană modernă“.

„Aceste mici grupuri extremiste sunt o ruşine şi sunt condamnate de majoritatea musulmanilor britanici“

Mama lui Waleed, în vârstă de 57 de ani, a declarat că fiul ei a fost spălat pe creier de un cleric radical, Omar Bakri Mohammed, care organiza dezbateri pe tema islamului, dar de fapt radicaliza tinerii musulmani din Regat.

Bakri a fost extrădat din Marea Britanie şi se află într-o închisoare din Liban, sub acuzaţia de acte teroriste. Predicatorul este considerat „tatăl extremismului britanic de sorginte islamistă“. Familia sa susţine că Bakri este torturat în Liban.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite