Incendiu Notre-Dame: Primele pagini ale ziarelor franceze - imagini, reacţii

Incendiu Notre-Dame: Primele pagini ale ziarelor franceze - imagini, reacţii

FOTO EPA-EFE

Incendiul care a pornit de la nivelul acoperişului catedralei Notre-Dame i-a distrus întreg eşafodajul din lemn, datând in secolul al XIII-lea. Stejari de 300, 400 de ani au fost tăiaţi pentru construcţia lui.

Ştiri pe aceeaşi temă

    
Miliardarul francez François-Henri Pinault, directorul executiv al grupului Kering, deţinătorul unor branduri de lux precum Gucci, Yves Saint Laurent şi Alexander McQueen a promis să ofere 100 milioane de euro la eforturile de reconstrucţie, conform unui comunicat.Francezi şi turişti s-au rugat şi au cântat imnuri.
 
 
   
 
 
Imagini din interiorul catedralei
 
FOTO EPA-EFE
 
FOTO EPA-EFE
 
În discursul său de la faţa locului Macron a spus: Notre-Dame „este parte din psihicul nostru, locul marilor noastre evenimente, al epidemiilor, războaielor noastre, epicentrul vieţii noastre.”
 
Fostul preşedinte Nicolas Sarcozy a scris: „Simt o tristeţe profundă. Franţa a fost lovită în inimă ei, în identitate, în istoria ei.” 
 
Barack Obama a scris „Notre Dame este una dintre marile comori ale lumii”, „Natura noastră este să jelim atunci când istoria piere sub ochii noştri – dar şi să reconstruim pentru mâine, cât de solid putem.”
 
 
Michelle Obama: Măreţia Notre Dame –istoria, arta şi spiritualitatea ne-a luat respiraţia, ducându-ne la niveluri înalte de conştientizare a ceea ce suntem şi ce putem fi. Trăiesc durerea împreună cu poporul francez, dar ştiu că Notre Dame ne va umple din nou inimile de veneraţie.”
 
Premierul grec Alexis Tsipras a deplâns „dezastrul naţional pentru Franţa şi „o pierdere imensă pentru patrimoniul cultural mondial.”

Premierul spaniol Pedro Sanchez: „o catastrofă pentru Franţa şi pentru Europa. Franţa poate conta pe noi pentru a restaura patrimoniul său grandios.”
 
Primele pagini ale ziarelor franceze
 

 

Doamna Lacrimilor Noastre

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: