Incendiu puternic la o centrală nucleară din sudul Ucrainei

Incendiu puternic la o centrală nucleară din sudul Ucrainei

FOTO Adev[rul

Un incendiu puternic a izbucnit joi seara la o centrala nucleară din sudul Ucrainei, potrivit serviciului de presă al Direcţiei principale de pe lângă Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă din Ucraina pentru regiunea Nikolaev, potrivit agenţiei de presă ucrainene Liga.

Ştiri pe aceeaşi temă

Incendiul a izbucnit în jurul orei locale 22:00 la instalaţia de răcire situată în interiorul transformatorului, potrivit Agerpres. 

Circa 16 echipaje de pompieri, cu un efectiv de 125 de persoane, şi mai multe autospeciale, au fost mobilizate la stingerea focului, fiind necesară o oră şi jumătate pentru a stinge incendiul. 

Oficiali ai centralei susţin că rezultatele verificărilor efectuate în interiorul centralei şi în afara ei indică faptul că parametrii de radioactivitate nu depăşesc nivelul normal.

La faţa locului s-a deplasat o comisie de anchetă, care va încerca să identifice cauzele care au dus la izbucnirea incendiului.

Acesta nu este primul incident la o centrală nucleară din Ucraina. La 3 decembrie, premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk a anunţat că un incident s-a produs la centrala nucleară din Zaporojie (sud-est, 500 km de România). Nici atunci nu ar fi existat scurgeri de materiale radioactive.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: