Incendiu devastator în Birmingham, Marea Britanie. Nouă pompieri răniţi

Incendiu devastator în Birmingham, Marea Britanie. Nouă pompieri răniţi

Pompierii britanici se luptă cu un incendiu de proporţii, izbucnit în Birmingham la o fabrică de reciclare, unde se află peste 100.000 de tone de plastic. Serviciul de urgenţă din oraş a anunţat că au fost trimişi 200 de pompieri la faţa locului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nouă pompieri au fost duşi la spital după ce s-au luptat cu flăcările la depoul Japlas din Darmouth Road. Aeroportul Internaţional din Birmingham a fost alertat după ce un nor de fum s-a ridicat la 3000 de metri în aer. În acest moment, zborurile nu au fost afectate.

Incidentul a avut loc într-o zonă industrial, însă cei mai apropiaţi rezidenţi au fost sfătuiţi să îşi ţină ferestrele închise.

Serviciul de intervenţii urgent a declarat că au fost închise 3 drumuri principale şi că deja s-au creat probleme în traficul din zonă. Motocicliştii au fost rugaţi să evite autostrada M5, din cauza blocajelor cauzate de incendiu.

Comandantul Steve Vincent, responsabil al zonei, a declarat că serviciul de urgenţă a fost apelat la ora 1 a.m. duminică. „Nu am evacuat niciun rezident deoarece aceasta este o zonă principal industrial, dar avem câţiva răniţi, din rândul pompierilor trimişi la faţa locului. Din fericire, sunt în afara oricărui pericol“ a mai spus comandantul.

„Zona se va confrunta cu blocaje majore, pentru că ne vom lupta cu acest incendiu în următoarele zile. Este cel mai grav şi extins incendiu pe care l-am întâlnit în zona Birmingham în ultimii ani, de aceea am cerut ajutor suplimentar din partea celorlalte departamente de pompieri din regiune.“ a afirmat Steve Vincent.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: