Incendiu la cea mai mare rafinărie din Europa VIDEO

Incendiu la cea mai mare rafinărie din Europa VIDEO

Incendiul la rafinaria Shell din Rotterdam

Un incendiu a izbucnit în noaptea de sâmbătă spre duminică în rafinăria Shell din Rotterdam, din Olanda, cea mai mare mare din Europa, ceea ce a dus la oprirea parţială a instalaţiei, relatează AFP.

“Incendiul a izbucnit în cursul nopţii, într-o centrală electrică de înaltă tensiune a rafinăriei Shell Pernis din Rotterdam", a declarat un purtător de cuvânt al Shell.
 
Pompierii au preluat controlul asupra incendiului în jurul orei locale 6 (7 ora României), însă flăcări enorme erau vizibile încă de departe.
 
"Mai multe unităţi sunt oprite şi, din motive de securitate, ardem gazul rămas în interior”, a explicat purtătorul de cuvânt, adăugând că acest proces este “complet controlat”, iar compania “încearcă să limiteze arderea pentru a nu deranja prea tare locuitorii din jur”.
 
Este posibil ca incendiul să fi fost provocat de un scurtcircuit, însă informaţia nu a fost confirmată de Shell, care a demarat o anchetă.
 
Potrivit unui oficial din serviciile regionale de securitate, nu există urme de gaze toxice în fum, însă s-a degajat funingine.
 
Shell nu a putut evalua încă pagubele şi nici nu poate spune când va funcţiona din nou, la capacitate maximă, rafinăria. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: