Imamii turci vor face cursuri de germană, pentru a se integra mai bine

Imamii turci vor face cursuri de germană, pentru a se integra mai bine

Berlin

15 imami, originari din Turcia, au început joi cursuri de germană menite să favorizeze integrarea lor în Germania, a anunţat Institutul Goethe din Munchen, potrivit AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei 15 imami, care vor participa la 500 de ore de curs de învăţare a limbii germani şi la 12 zile de formare interculturală la Nurnberg, sunt primii dintre cei 130 care urmează să treacă prin acelaşi proces de instruire, la iniţiativa Oficiului federal pentru migraţie şi a Uniunii islamice turce (DITIB).

"Imamii pot ridica punţi şi pot juca un rol de mediator între imigranţi şi populaţia majoritară", a declarat preşedintele Oficiului, Albert Schmid.

"Imigranţii care decid să-şi petreacă o parte din viaţă în Germania trebuie să simtă că fac parte" din societate, afirmă preşedintele Institutului Goethe, Klaus-Dieter Lehmann. După părerea sa, "învăţarea limbii germane de către imami le va permite acestora să dea un exemplu membrilor comunităţii lor".

Guvernul german a luat decizia să realizeze "contracte de integrare" pentru noii imigranţi în Germania, care prevăd şi cursuri de învăţare a limbii.

Germania are în prezent circa 15 milioane de locuitori imigranţi la o populaţie de 82 de milioane de persoane, dintre care între 3,8 şi 4,3 milioane de musulmani, majoritatea de orgine turcă.

Urmând exemplul altor state europene, guvernul de la Berlin a introdus anul trecut un test de cunoştinţe despre ţară pentru persoanele care doresc să dobândească naţionalitate germană.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: