Imagini dramatice dintr-un spital din Bergamo: pacienţi încercând să respire, doctori copleşiţi VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imagini dramatice surprinse într-un spital din Bergamo cu pacienţi la terapie intensivă respirând cu ajutorul unor baloane de plastic au fost surprinse de televiziunile americane. Regiunea Lombardia cere sprijinul armatei pentru a determina populaţia să respecte izolarea.

Imagini cu pacienţi luptând să respire cu ajutorul unor baloane din plastic şi doctori alergând de la un pacient la altul într-o secţie de terapie intensivă au fost publicate de televiziunea americană Sky News pentru a atrage atenţia asupra situaţiei disperate în care se află spitalele din Italia.

Căşti de plastic în forma unor baloane acoperă complet capul pacienţilor pentru a uniformiza presiunea aerului în plămâni.

Întrebat dacă boala provocată de noul coronavirus este similară unei gripe, Roberto Cosentini, unul dintre doctorii de pe secţie, a clarificat: „Este ceva complet diferit. E mai aproape de o pneumonie decât de o gripă ...una foarte severă, care pune o presiune masivă pe sistemul sanitar.

Zilnic ne ocupăm de 50, 60 de pacienţi care ajung la urgenţă cu pneumonie: cei mai mulţi dintre ei cu o formă atât de gravă încât au nevoie de un volum ridicat de oxigen”.

Spitalul situat în provincia Lombardia este unul dintre cele mai avansate din Europa, însă este copleşit de numărul mare de pacienţi care au nevoie de îngrijire intensivă.

Spitalul îngrijeşte pacienţi în fiecare spaţiu disponibil şi dispune de 100 de  anestezişti – un număr care se dovedeşte de multe ori insuficient.

„Recomandarea mea e să închideţi absolut tot pentru a opri epidemia şi a nu ajunge într-o asemenea situaţie extrem de greu de gestionat.

Nu am fost în viaţa mea sub un stres atât de masiv. Sunt medic de terapie intensivă, sunt obişnuit cu asemenea momente de mare intensitate şi decizii pe muchie de cuţit. Oamenii ajung însă în stare critică şi mor dacă nu-i îngrijim, iar noi suntem aici să facem diferenţa între viaţă şi moarte.

Când ajungi însă în punctul în care suntem noi acum, îţi dai seama că nu e nicidecum suficient. Sunt 100 de anestezişti în spitalul nostru, facem tot ce putem dar poate că nu e suficent”, a declarat medicul anestezist Lorenzo Grazioli pentru Sky News citat de The Mirror.

Regiunea a cerut sprijinul armatei pentru a impune restricţiile de mişcare

Preşedintele regiunii italiene Lombardiei (nord) Attilio Fontana a anunţat vineri că Guvernul a acceptat să trimită armata în regiune pentru a impune respectarea izolării, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Cererea guvernului regional ”a fost acceptată, iar 114 militari se vor afla pe teren. Este prea puţin, dar este un lucru bun”, a anunţat preşedintele regiunii într-o conferinţă de presă.

Fără să comunice un nou bilanţ, Fontana a anunţat că această contagiune nu dă niciun semn de slăbire în Lombardia, regiunea care a plătiti cel mai mare tribut al acestei epidemii în Italia.

În această regiune se află majoritatea persoanelor contaminate şi majoritatea deceselor înregistrate în ţară. Regiunea trage un semnal de alarmă cu privire la faptul că pandemia pare, pentru moment, să accelereze în continuare. Italia a depăşit 41.000 de cazuri de îmbolnăvire. 4.305 de oameni au murit.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite