Hollande, la ora bilanţului: L-aş fi putut „învinge“ pe Macron

Hollande, la ora bilanţului: L-aş fi putut „învinge“ pe Macron

Emmanuel Macron (stânga) şi Francois Hollande FOTO Getty Images

Fostul preşedinte francez François Hollande a revenit în dezbaterea politică din Franţa cu atacuri la adresa succesorului său, Emmanuel Macron, pe care îl acuză de adâncirea inegalităţilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reîntoarcerea lui Hollande în dezbaterea politică din ţara sa a avut loc cu ocazia lansării cărţii „Lecţiile puterii“, care a apărut în librării de miercuri.

În această carte de peste 400 de pagini, fostul şef al statului francez îşi prezintă bilanţul şi lansează o serie de atacuri împotriva succesorului său, notează AFP.

În opinia sa, mandatul său a însemnat pentru Franţa „o economie revigorată şi mai curată“.

În schimb, politica fiscală din mandatul Macron a crescut inegalităţile.

„Guvernul meu a redus inegalităţile; cel de acum le agravează“, apreciază Hollande, preşedinte al Franţei în perioada 2012-2017.

Un alt reproş adus actualului preşedinte francez este recurgerea frecventă la ordonanţe.

El conchide că l-ar fi putut învinge pe Macron dacă ar fi candidat la alegerile prezidenţiale de anul trecut, dar nu a vrut. La acea vreme, sondajele nu-i dădeau nicio şansă lui Hollande, considerat cel mai nepopular preşedinte din istoria Franţei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările