Hillary Clinton: „Angela Merkel este cel mai mare lider al Europei”

Hillary Clinton: „Angela Merkel este cel mai mare lider al Europei”

Hillary Clinton şi Angela Merkel FOTO Reuters

Fostul secretar american de stat, Hillary Clinton, a caracterizat-o recent pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, drept „cel mai mare lider din Europa”. Afirmaţia diplomatului american a fost făcută duminică, în timpul unei vizite la Berlin, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul discursului său, Hillary Clinton a menţionat de asemenea că este timpul ca şi Statele Unite să aibă un lider femeie, întărind astfel tot mai mult zvonurile cu privire la o posibilă candidatură a sa la alegerile prezidenţiale americane din 2016.

Hillary Clinton, aflată la Berlin pentru a-şi promova noua ei carte, „Alegeri dificile”, a făcut referire şi la preşedintele rus, Vladimir Putin, pe care l-a caracterizat ca fiind „un client dur cu o piele destul de subţire”.

„Cred că suntem pregătiţi pentru o femeie care să doboare bariere”, a declarat Clinton pentru ziarul german Bild am Sonntag, adăugând că va decide la sfârşitul acestui an dacă va candida la viitoarele alegeri prezidenţiale.

Fostul secretar american de stat a glumit pe seama gusturilor comune dintre ea şi Merkel pentru pantaloni şi costume, exprimându-şi totodată admiraţia pentru modul în care cancelarul german a condus Europa în timpul crizei financiare.

„Din punctul meu de vedere Angela Merkel este cel mai mare lider al Europei, precum şi unul extrem de important la nivel global”, a mai spus Hillary Clinton.

Pentru a patra oara consecutiv, şi în 2014, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a fost votată în clasamentul Forbes ca fiind cea mai puternică femeie din lume.


Citeşte şi:

 
Secretarul de stat Hillary Clinton l-a atacat verbal pe un senator care a acuzat administraţia Obama că ar fi Indus în eroare opinia publică cu privire la atacul terorist asupra consulatului american de la Benghazi.
 
 
Secretarul american de Stat este audit în aceste momente de o comisie specială a Senatului SUA în ceea ce priveşte atacul care a avut loc pe 11 septembrie 2012 la Benghazi.
 
 
Administraţia lui Barack Obama este acuzată simultan că a muşamalizat adevărul despre atacul de la Bengazi, că a folosit Fiscul pentru a-şi persecuta adversarii politici şi că a monitorizat ilegal convorbirile telefonice ale unei mari agenţii de presă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: