Haos cu propunerile de eurocomisar. Parlamentul European preconizează să amâne cu o lună intrarea în funcţie a Comisiei von der Leyen

Haos cu propunerile de eurocomisar. Parlamentul
European preconizează să amâne cu o lună intrarea în funcţie a Comisiei von der Leyen

Comisia Europeană FOTO Arhivă

Parlamentul European este pregătit să permită intrarea în funcţie a noii Comisii Europene a Ursulei von der Leyen la 1 decembrie - cu o lună mai târziu decât s-a prevăzut -, în contextul în care trei ţări - România, Franţa şi Ungaria - urmează să propună candidaţi în noua CE, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al PE, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Parlamentul este pregătit să voteze la timp pentru a permite noii Comisii să-şi înceapă (mandatul) la 1 decembrie şi cere o desemnare rapidă a trei noi comisari desemnaţi“, a anunţat pe Twitter Jaume Duch, un purtător de cuvânt al PE.

România a propus-o iniţial pe Rovana Plumb pentru portofoliul de Transporturi, dar candidature a fost respinsă. Comisia juridică a PE a sesizat că există diferenţe între declaraţia de avere depusă în România de Rovana Plumb şi cea trimisă la Bruxelles. 

Probleme cu propunerile la postul de eurocomisar mai au Ungaria şi Franţa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: