Guvernul german propune monitorizarea serviciilor de mesagerie criptată

Guvernul
german propune monitorizarea serviciilor de mesagerie criptată

Clădirea Bundestagului FOTO Arhivă

Ministrul de Interne al Germaniei Horst Seehofer urmează facă o serie de propuneri cu privire la posibilitatea monitorizării aplicaţiilor de mesagerie criptată de către serviciile de informaţii în cazuri ce ţin de extremism.

Ştiri pe aceeaşi temă

Propunerile vor fi înaintate celor 16 landuri germane, întrucât fiecare are propriul serviciu de informaţii. O comisie parlamentară va fi informată în legătură cu supravegherea unui suspect mai mult de 48 de ore, monitorizarea unor mesaje criptate sau piratarea unor calculatoare, scrie agenţia de presă DPA, preluată de Agerpres în pagina electronică.


Potrivit experţilor care îl consiliază pe Seehofer pe această temă, vor exista între 20 şi 40 de cazuri de monitorizare pe an.

Pe de altă parte, Guvernul german a decis miercuri ca incitatorii la ură în mediul online să fie raportaţi la Biroul Federal de Poliţie responsabil de investigaţii criminale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: