Guvernul polonez va acorda prime familiilor care vor să aibă mai mulţi copii

Guvernul polonez va acorda prime familiilor care vor să aibă mai mulţi copii

Familia numeroasă, încurajată de noul guvern polonez

Noul Guvern polonez a adoptat un program prin care acordă prime familiilor ce hotărăsc să aibă mai mult de un copil, într-un efort de a inversa scăderea ratei natalităţii, relatează Associated Press.

Ştiri pe aceeaşi temă

Guvernul noului premier Beata Szydlo a adoptat marţi un program prin care familiile urmează să primească prime lunare în valoare de 500 de zloţi (116,86 euro) pentru fiecare copil în plus faţă de primul.
 
Familiile cele mai sărace urmează să primească prime pentru toţi copiii.
 
Programul, care a fost promis în campania electorală, urmează să fie supus dezbaterii publice şi este necesar să fie adoptat în Parlament. 
 
În cazul în care ar fi adoptat în Legislativ, ar putea intra în vigoare în aprilie.
 
Executivul propune ca programul să fie finanţat cu fonduri provenind din acţiuni împotriva evaziunii la TVA şi din noi taxe impuse băncilor şi supermarketurilor.
 
În opinia unor critici, programul - a cărui valoare este estimată la 22 de miliarde de zloţi (5,141 miliarde euro) - ameninţă să crească deficitul bugetului de stat.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările